Volkswagen Polo: Rembekrachtiger,

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

Goeden dag,

Ik heb een probleem met de remmen van mijn vw polo, ik vind dat de polo niet genoeg/sterk genoeg remt en denk dat er iets met de rembekrachtiger kan zijn, ik heb met deze polo ( ik heb er twee !) al een tijd niet gereden en nu ik hem weer wil gaan gebruiken heb ik het idee dat deze niet hard genoeg remt, ik heb alle remmen voor en achter uit elkaar gehad netjes weer gemonteerd en gezorgd dat alles "los" was en werkt !, ook heb ik de remvloeistof vervangen en netjes ontlucht ben gaan rijden maar vind dat hij niet genoeg remt, (remt wel maar pakt hem voor niet goed/genoeg aan heb ik het idee), ik denk dat het iets met de rembekrachtiger is en daarom de andere polo ervoor gezet en de slangen van de ene en de andere auto overgezet (vakuum van 1 op de rembekrachtiger van de 2e) dan de auto gestart met opgepompte rem en dan zakt hij iets maar niet zoals bij de goede polo en de goede (remmende) polo heb ik het idee dat deze dan ook wat minder is, alles terug gezet en de goede remt weer goed !, voordat ik de rembekrachtiger eruit zal halen om te vervangen wil ik jullie vragen of er nog meer manieren zijn om zeker te weten of dit het probleem de rembekrachtiger zal zijn, ik hoop dat jullie ideen hebben.

bvd Ben.

omeben

Geplaatst door omeben (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

op de remmen bank.
hoe is de toestand van de remblokken zijn ze erg hard.

groetjes jan.

omeben (0), 14 jaar geleden

hoi Jan, ik weet zo niet hoe hard (je bedoeld oud of uitgedroogd denk ik) de remblokken zijn maar daar ga ik even naar kijken, en als ik nieuwe blokken kan krijgen, dan zal ik er nieuwe opzetten, dat zelfde geld voor een remmen testbank hebben we hier niet, ik woon op Aruba, ik zal het laten horen, bedankt Ben.

omeben (0), 14 jaar geleden

Hallo daar, nieuwe remblokken erop gezet maar weinig verbetering, ze moeten uiteraard nog wel op de schijf inslijten maar ik heb het idee dat dit niet het probleem is (heb al een stuk met de auto gereden), ik heb nieuwe schijven besteld (kan zeker geen kwaad en zal dan alles nieuw hebben, hoe moet je de auto ontluchten dwz welk wiel eerst en dan de volgende enz, en wat moet je doen met de remdrukverdeler tijdens het ontluchten (bewegen ofzo ?) want misschien heb ik daar een fout gemaakt, alvast bedankt, groet Ben,

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou met de remkracht verdeler hoef je niks tedoen je moet alleen even kijken of de gaffel gangbaar is anders deze gangbaar maken.
met ontluchten begin je ra dan la dan rv en als laatste lv.
thuis laat ik de boel gewoon druppelen todat er geen lucht of schone vloeistof uit komt.
op de zaak gebruik ik het apparaat.
als je het met pompen wil doen pas dan op dat je het pedaal niet op de bodem trapt want dat kost je de rubbers van de hoofdremcilindere.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.