Volkswagen Polo: Schrapend geluid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Mijn auto maakt sinds 2 maanden een schrapend of krassend geluid wanneer ik een bocht maak. Het ergste doet hij dit als ik de koppeling gebruik bij bijvoorbeeld inparkeren. Ik ben van plan hier snel mee naar de garage te gaan, maar vanwege mijn gebrek aan kennis zou ik graag eerst wat meer info willen van degene die hetzelfde hebben meegemaakt of van mensen die er verstand van hebben.

PoloLins

Geplaatst door PoloLins (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sytze (0) PRO, 14 jaar geleden

Denk dat je versnellingsbak aan zijn eind is zo te horen. Dit komt nogal es voor. Controleer de olie in de bak en of die lekt uit de schakelstang opening. Als dit het geval is hoop ik dat je niet te laat bent.

Sytze

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het is toevallig toch geen snaartje die je piepen hoort,hoor je het geluid ook als je stilstaat en dan aan het stuur draait ?

Gr Stefan

PoloLins (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties...

Als ik stil sta maakt hij idd ook dat geluid.
En op de reactie van versnellingsbak, bij mijn APK vermoedde zij dit ook maar hij heeft de olie toen bijgevuld, hoewel deze niet leeg was en wanneer ik daar weg reed maakte hij nog steeds hetzelfde geluid. Verder heb ik geen problemen met schakelen.

Ik heb mijn rijbewijs pas een half jaar en in het begin had ik mijzelf de gewoonte aangeleerd om de bocht door te gaan met de koppeling ingedrukt. Nu merk ik daar wel verschil in in het geluid. Als ik em ingedrukt houd dan maakt hij meer lawaai, maar nu inmiddels zowieso als ik door de bocht ga zonder de koppeling ingedrukt te houden, maar dus wel minder. Maar met inpakeren is het dus wel een keihard geluid.

PoloLins (0), 14 jaar geleden

Ow en Stefan, hij piept niet. Het is een enorm krakend geluid, alsof er iets schuurt...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Lindsay

Vreemd...Ik zou eens even langs een andere garage rijden,om het geluid te laten horen,dat is altijd lastig via de pc,maar je kunt er beter niet al te ver mee rijden als het geluid daadwerkelijk zo erg is,het hoeft overigens niks ernstigs te zijn,maar je weet tenslotte maar nooit.

En om dalijk lukraak wat te gaan vervangen is ook zonde van het geld en niet nodig natuurlijk.

Hou ons even op de hoogte.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.