Volkswagen Polo: Uitvallen instrumentenpaneel

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

deze polo heeft een vreemde storing in het dashboard/radio. Bij starten komen de tellers tot leven, maar zodra het gaspedaal aangeraakt wordt vallen alle tellers uit behalve de digitale km stand en klok. Tijdens het rijden springen de meters na op laten komen van de koppeling bij terugschakelen af en toe weer omhoog. De radio geeft ook sinds dit probleem soms geen geluid. Ook het handremlampje knippert een klein beetje terwijl hij met de handrem erop constant zou moeten branden.

Radio/speakers zijn nieuw en goed aangesloten
tellerhuis is vervangen
accu vervangen

wat kan het zijn?

Gr J Fontein

chevy76

Geplaatst door chevy76 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt een beetje op een slechte massa of kabelbreuk.
Auto al een uitgelezen of eventuele foutcodes die verder kunnen helpen ?

chevy76 (0), 14 jaar geleden

De accu lijkt nu steeds te koken, ik ga eerst de dynamo vervangen kijken of het dan verholpen is

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Start de motor en meet eens de laadspanning..indien deze een 15 a 16 volt aangeeft zal de spanningsregelaar defect zijn,deze zit achterop de dynamo geschroeft en kost een € 25,- de dynamo zelf hoeft helemaal niet kapot te zijn,meestal de regelaar.

chevy76 (0), 14 jaar geleden

spanning was inderdaad 16-18 volt op de dynamo

chevy76 (0), 14 jaar geleden

Geen enkele sloperij in de buurt verkocht spanningsregelaars apart, helaas. Na een prijsopgave van een nieuwe spanningsregelaar €77,- ! toch een andere dynamo erop gezet. Probleem was even weg, maar kwam terug op reis in Frankrijk. Franse garage heeft nieuwe dynamo geplaatst, de radio valt niet meer uit, tellers ook niet en het probleem is niet terug gekomen. Dank voor de reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.