Volkswagen Passat: remdruk valt weg

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600

Hallo iedereen

Kort na het vernieuwen van de achterste remmen is deze wagen zonder druk op de remmen gevallen. Ik heb deze remmen niet zelf vervangen dus ik weet niet hoe de wagen de eerste keer is ontlucht. Ikzelf heb de remmen nu ontlucht. Na het ontluchten is er overal olie op de wielcilinders. Nadien is er kortstondig druk op de remmen, maar nadat de motor gedraaid heeft, valt de druk op de pedaal kort daarna terug weg. Ik heb de achterste remmen ontlucht met het contact aan. Na controle is er nochtans geen lucht meer in de leidingen. Er is overal zuivere olie, maar geen druk op de pedaal.

Weten jullie soms waar het probleem kan liggen?

Alvast bedankt! Groetjes, universeeltje.

universeeltje

Geplaatst door universeeltje (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

quote: Na het ontluchten is er overal olie op de wielcilinders

lekken ze dan zo extreem?

zo niet. dan zou je de hoofdremcilinder kunnen verdenken van lekken...


mvg

johan01 (0) PRO, 17 jaar geleden

trommels of schijven achter?
trommels> remschoenen verder opstellen
schijven (onwaarschijnlijk) zuigers gangbaar maken of tangen vervangen

Ruud10657 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voel je na enkele malen snel intrappen wel druk, of zakt deze langzaam weg. Wordt de druk wel beter met de handrem aangetrokken? Dan eerst de achterremmen stellen.
Zeer waarschijnlijk lekt nu echter de hoofdremcilinder inwendig. Dit wordt vaak veroorzaakt door het diep intrappen van het rempedaal tijdens het ontluchten.
Ontluchten op deze ouderwetse manier moet altijd met kleine slagen gebeuren en niet het rempedaal tot op de vloer door trappen! De ontluchter moet de ontluchting al weer dicht hebben gedraaid voor de hulp het pedaal helemaal heeft ingetrapt.
Een betere manier van remvloeistof vervangen is mbv bv de Easyblead. Hier bij komt het systeem niet zonder vloeistof (lees met lucht) en wordt de oude vloeistof door de nieuwe naar de ontluchtingsnippels gedrukt. Er kan dan ook geen lucht meer gaan zitten op lastige hoger gelegen stukken.

universeeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo!

Het probleem met de Passat is opgelost. De remdrukbegrenzer was defect.

Bedankt voor de medewerking.
Groetjes, universeeltje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.