Volkswagen Lt 35: remdruk weg en lampje licht op

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 TDI

Na het vervangen van de remschijven en remblokken voor, en de remblokken achter, ook het remvloeistof ververst, hebben we geen remdruk meer. Het pedaal zakt weg tot de bodem met lopende motor. Met stilstaande motor is de druk op te pompen. Zodra we de motor starten hierna is de druk weer weg en zakt het pedaal weer tot de bodem. Ook licht er een lampje op (O) met een uitroepteken erin. volgens mij is dit van de remvloeistof. Dit lampje gaat uit en weer aan, het lijkt of deze reageert op het bedienen van het rempedaal. Uiteraard zit er wel genoeg remvloeistof in.
We hebben de hoofdremcilinder vervangen door een nieuwe van de automaterialenzaak, en de remkrachtbegrenzer achter, door een nieuwe originele. Ook het remsysteem op meerdere manieren ontlucht, met apparaat, met de hand, lopende motor, stilstaand, er komt alleen maar remolie en geen lucht.
Vacuum is er ook voldoende op de rembekrachtiger.

Wij zijn inmiddels radeloos, graag wat tips!

mvg
Autobedrijf Kees Vervoort

k vervoort

Geplaatst door k vervoort (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Passatje (0) PRO, 12 jaar geleden

Beste Kees,

Zit er misschien abs op de lt. Dan kun je hem misschien ontluchten met een testkast. Deze Functie staat soms bij het uitlezen van abs of remmen. De abspomp wordt dan tussenhet ontluchten door aangestuurd. Meerdere vag types en andere merken hebben dit ook dat je ze anders bijna niet ontlucht krijgt. Ik hoop dat het lukt.

Sucses hiermee Passatje.

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

hallo, het lampje dat je beschrijft, is van de remvloeistof, maar ook van de slijtindicatoren op de remblokken, koppel alle indicatoren 1 voor 1 los en kijk of het lampje dan uit blijft. Is de remdruk wel aanwezig bij het rijden ? Zitten de veren tussen remtangen en remzadels juist gemonteerd ? Groet Jan227

k vervoort (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, probleem is opgelost. Het was weer eens een en/en verhaal. Het lampje bleek toch van een defecte sensor te zijn, deze was er één gescheurd waardoor deze net een beetje massa maakte af en toe.
Het ABS ontlucht door aan te sturen met de tester, en de druk is weer helemaal goed!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.