Volkswagen Lt 46: distributie riemen vervangen nu ratelen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Hallo heb bij een LT de riemen vernieuwd en op tijd gezet. Hij start en loopt goed, alleen rond de 1000 toeren onstaat er een ratelend geluid daarna is het weg. Stationeer hoor je hem ook ratelen, maar soms is het ook weg. Dit had hij al. Op het moment dat je de rem intrapt wordt het stationeer geluid beter en houdt het ratelen zo goed als op. Alleen op het moment van toeren maken ratelt hij weer even.

Iemand een idee??

alvast bedankt?

martijnBMW

Geplaatst door martijnBMW (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Nou Martijn als deze dat is gaan doen sinds het vernieuwen van je disty riemen, dan zou ik toch de timing eens GOED controleren.

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk zit je probleem in de vacuumpomp, zodra hij begint te ratelen/tikken en je pomp de bekrachtiger leeg stopt het geluid.


Gr John

martijnBMW (0), 12 jaar geleden

John zat ik zelf ook al aan te denken, hoe werk deze met een stift op de nokkenas? kan het erger zijn geworden door het vervangen van de riem?
Is er een oplossing voor?

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Heeft niets te maken met de riem wissel, en wat de pomp betreft die krijgt door slijtage een te grote speling op de stift die op de nokkenas loopt.
Je kan een ring op de stift leggen als opvulling maar de beste oplossing is een nieuwe pomp met stift.


Gr John

martijnBMW (0), 12 jaar geleden

Is die makkelijk te vervangen of moet alles los? En is dit een prijzig onderdeel? Begon al aan mezelf te twijfelen met de riem, maar als deze een tand verkeerd staat dan is hij kapot of loopt slecht. Maar hij loopt verder goed en heeft flink vermogen.

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Hij zit op de zijkant van de cilkop en is niet moeilijk te vervangen, met een klein uurtje ben je wel klaar en de prijs weet ik niet precies maar die zal met stift rond de €250,-. zitten.


Gr John

martijnBMW (0), 12 jaar geleden

De nieuwe spanrol, had een defect daar kwam de ratel vanaf. Andere opgezet en opgelost, vacuümpomp van blok gehaald en laten lopen. Inderdaad was het geluid nu weg, morgen nieuwe erop.
Bedankt voor de reactie.

Mvg martijn

martijnBMW (0), 12 jaar geleden

John,
Ligt het aan de pomp of aan de as? Heb een nieuwe pomp maar zit geen as bij. Op as zit 6 weken levertijd.
Mvg,

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.