Volkswagen Golf: remgloeilampje vervangen Golf IV

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Onlangs merkte ik op dat mijn remachterlichtje het begeven heeft (is dus stuk). Na even in het documentatiemapje gekeken te hebben stond erin dat ik de vervanging door een VW garage moet laten doen. Maar kan ik zelf niet een achterlichtje kopen en deze vervangen? en weet er iemand een prijs indicatie? Ik heb geen zin geld uit te geven voor wat ik zelf kan vervangen!

bedankt,



joinke

Geplaatst door joinke (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi johan


tuurlijk kun je dit zelf doen!! ( kosten 1,50 ) overgens de dealers doen dit als service!


paul,

johndoornbosch (0) PRO, 19 jaar geleden

gratis bij een dealer?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


idd, het vervangen van een achterlicht lampje is door de regel service..

natuurlijk betaal je wel het lampje!!


paul,

Ernst Tempel (0) PRO, 19 jaar geleden

Niet altijd service,een klant van ons heeft laatst in rotterdam bij de audi dealer een voorste knipperlicht lampje van een audi A4 '95 laten vervangen (2 minuten werk) en moest (schrik niet) 19 euro betalen.

gr.E.Tempel

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, ernst


dat is idd, triest! en ze betalen dat ook nog..


paul,

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat echt diep tries soms laten we de mensen gewoon weggaan bij een normaal lampje wat kost ons een lampje nou inkoop ?

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat een dealer dat alleen gratis doet als de auto door ook in onderhoud is.

Vervangen is eenvoudig zelf te doen: verwijder in de kofferruimte bij het betreffende achterlicht de afdekplaat. De achterkant van het achterlicht is nu zichtbaar. Je kunt daarna het zwarte plastic deel waarin de lampen zitten verwijderen door de lippen een beetje in te knijpen. De draden kun je daarbij gewoon laten zitten. Het remlicht heeft een bajonet fitting welke je dus met een kwart slag draaien kunt verwijderen. Andere lamp erin en het zwarte deel terugplaatsen. Past maar op één manier, dus kan niet fout. Als laatste de afdekplaat terugzetten.
Zo... en nu een Bavaria. ;-) (en dan niet meer rijden)

joinke (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de talrijke reacties! Dutch, deze week ga ik het lampje vervangen, dit zal zeker vlekkeloos verlopen dankzij je uitleg, bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.