Volkswagen Golf : remklauw verwijderen

Beste monteurs ik heb een volkswagen golf 3 1900 GTD van 1992. hoe moet ik hiervan de remklauw los halen in verband met monteren nieuwe remschijven en blokken, ik zie namelijk geen bouten waarmee de remklauw vastzit. wie heeft dit al eerder gedaan of wie kan mij advies geven? alvast bedankt voor diegene die mij de oplossing kan geven.

nenyky30

Geplaatst door nenyky30 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (0) PRO, 17 jaar geleden

je moet een inbusdop 6mm hebben die stop je aan de achterkant van de remklauw in de inbusbout die in een rubber busje zit zowel onder en boven ; je moet wel zorgen dat het inbus gedeelte goed in de bout zit want er kan soms vuil in zitten dan los draaien en kruiskopschroefje uit schijf draaien schijf eraf slaan.
alles goed afborstellen met de staalborstel en nieuwe remschijf goed ontvetten en monteren.
zuiger met tang terug duwen in de cilinder ; remblokken monteren en remklauw er weer op schroeven.
groetjes jan.

snowman11000 (0), 17 jaar geleden

Dat klopt idd wat jan zegt met twee inbus bouten zit deze klauw vast....maar met vast en vast geroest is een groot verschil.

Een tip om deze los te krijgen zonder dat je de zeskanten in deze bouten beschadigden en of in het geheel niet los kunt krijgen.Gebruik hiervoor ((geen haakse inbus hobbyset)) wand dat lukt zeker niet je kunt dan geen gelijkmatige kracht verdelen op deze inbus.Het beste is wat Jan ook al aangaf een doppen inbus aanschaffen of lenen. En hij moet tevens goed passen zit de dop erin pak dan een hamer en sla rechtstandig enkele malen op de dop dan zal hij zeker loskomen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.