Volkswagen Golf: Remklauwen achter gaan niet meer terug naar binnen.

Bouwjaar: 1990

Hallo allemaal,

Het volgende probleem.
Ben bezig aan een golf type 2 gti 1.8 16v, de remblokken achter moeten worden vervangen.
Heb de klauw al los en de blokken zijn eruit. Nu is het probleem dat ik de remzuiger niet terug naar binnen gedrukt krijg. Heb al van alles geprobeerd maar tot nog toe geen resultaat. Heb naar vw-garage gebeld en daar zeiden ze dat je de zuiger rechtsom moet draaien en dat ie dan naar binnen zou moeten gaan.

Alleen ik kan draaien wat ik wil, de zuiger wil niet naar binnen. Naar buiten wel, heb dat voorzichtig geprobeerd met de handrem maar terug drukken wil niet lukken.

Verder geprobeerd de ontluchtingsnippel loszetten en dan terug duwen maar ook geen resultaat. Weet iemand misschien hoe ik die zuiger terug naar binnen krijg??

mvg Frank.

Frank3197

Geplaatst door Frank3197 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

demonteer de handremkabel maar eens van de remklauw..

nu wil ie wel!!

paul,

Frank3197 (0), 18 jaar geleden

Hoi Paul,

Heb de handremkabel al gedemonteerd. Doet nog steeds niks helaas. Maar klopt het wat de vw-garage zei over dat rechtsom draaien? Ik weet verder ook niet meer hoe ik hem erin krijg, moet normaal toch niet zo'n probleem zijn?

Vergat nog om erbij te vermelden dat de eigenaar veel te lang heeft doorgereden en dat de blokken helemaal op waren, ijzer op ijzer zat er bijna aan te komen.

gr Frank.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt deze moet idd rechts om!

het moet lukken op deze manier!

vincent75 (0) PRO, 18 jaar geleden

je moet wel druk zetten op de zuiger als je hem terug draait anders gaat hij nooit terug en kun je draaien tot je een ons weegt. gebruik je wel het juiste gereedschap? want rechtsom is de enige manier.
groeten vincent

Frank3197 (0), 18 jaar geleden

Het is een beetje behelpen wat gereedschap betreft. Heb een lijmtang op de zuiger gezet zodat ik er nog onder kan met een tang. Er staat dus voldoende druk op de zuiger. Ik denk dat ik hem helemaal demonteer, dus ook de remslang los. Dan kan ik er sowieso beter bij.

Waarom moet je zo'n zuiger eigenlijk rechtsom draaien? Bij mijn vorige auto (golf 2 1.3 bj 1991) kon ik de zuigers voor gewoon terug duwen. Zit daar verschil in omdat dit de zuigers zijn van een achterrem?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je deze niet met het juiste gereedschap terug drukt terwijl je draait gaat het handremmechanisme aan gort en kun je de hele remtang wegknikkeren. Handremkabel los wil nog niet zeggen dat de hefboom helemaal terug is, help deze eens een handje. Dan rechtsom draaien en drukken tegelijk. is de enige manier.

Frank3197 (0), 18 jaar geleden

Het is gelukt, de hefboom kwam idd niet helemaal terug. De complete klauw gereinigd en probleem is opgelost. Kwam een halve hectare zand uit. Ziet er nu weer uit als nieuw.
Remt weer zoals het zou moeten.

Nou heb ik alleen nog 1 vraagje, waarom dat rechtsom draaien?

mvg Frank

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

om dat links niet mogelijk is ;^)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.