Volkswagen Kever: remkracht?

Bouwjaar: 1974

beste,ik ben vandaag naar de keuring geweest en afgekeurd nu is het zo als ik rem dat hij naar één kant trekt nu hebben ze op de keuring de opmerking gegeven dat de remkracht op dezelfde as met meer dan 50´% verschiltnu is de vraag waar kan dit aan liggen alvast bedankt

el toro

Geplaatst door el toro (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

el toro (0), 18 jaar geleden

hij heeft dus vanvoor en vanachter trommels

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoofdremcilinder lek, of problemen in de trommels. (denk dan aan cilinders lek of voeringen versleten.

Misschien moet je overwegen om het gehele remsysteem eens een goede opknapbeurt te geven (cilinders, remvoeringen en eventueel te ver uitgesleten trommels)

slot (0) PRO, 18 jaar geleden

voorremmen goed afstellen lijkt mij de goedkoopste oplossing je moet er rekening mee houden dat een oudere auto met trommelremmen rondom nu eenmaal andere remeigenschappen heeft als moderne auto als hij binnen de toleranties valt moet je er verder niet teveel aan doen.

el toro (0), 18 jaar geleden

het waren de pompjes in de trommel die lek waren

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het afstellen van dit type trommels is inderdaad nodig, maar heeft niets met de remkracht of remwerking te maken. Doe je maar voor een ding, de slag van het rempedaal binnen de perken te houden...............

scheefremmen is toch echt een probleem met remschoenen, wielremcilinders, te ver uitgesleten trommels of hoofdremcilinder............

En, omdat het remsysteem van de kever (4x trommels) niet overdreven is wat remkracht aangaat is het voor je eigen veiligheid uiteraard zaak dit systeem in topconditie te houden.

H&k (0), 18 jaar geleden

Misschien overbodig te vragen: maar heb je de voeringen meteen vervangen?
Want inderdaad het is welliswaar een ouder systeem, maar beslist niet slecht!
Zoals eerder gemeld: in topconditie houden.
"binnen de toleranties" vind ik iets te kort door de bocht. Er valt veel meer (remvertraging) uit te halen (dan alleen de toleranties)!


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.