Volkswagen Kever: dynamo demonteren

Bouwjaar: 2005

Hoe kan ik het beste te werk gaan om een gelijkstroomdynamo van een kever te demonteren?
Dit ivm de grote koelfan achterop de dynamo

Postie

Geplaatst door Postie (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

riem demonterenen alle bouten waarmee de dyname vastzit losnemen. de evt. in de weg zittende andere delen aan de kant leggen.


suc6

VolksWouter (0), 18 jaar geleden

Aan de zijkant van de koelkap zitten ook twee boutjes als je deze los haalt kan je de koelkap iets omhoog halen,is wel zo makkelijk.

Je geschroefde dynamo steun moet ook los.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit werk is niet goed voor je zenuwen, behalve als je de motor even uit de auto demonteerd, dan kun je er goed bij. (als het goed tegen zit ligt hij er binnen 1/2 uur uit....)

Houd er rekening mee dat je de speling tussen de koeltunnel en de ventilator opnieuw afstelt bij het monteren van de dynamo, anders teveel luchtlekkage en warmlopen met dit tropische weer tot gevolg.

H&k (0), 18 jaar geleden

Ik zou ook gaan voor motortje eruit.
Let bij monteren van de koeltunneldelen op juiste montage. Het zit heel logisch in elkaar, als je een beetje goed kijkt bij het demonteren.
Als je het monteren slordig doet, heb je ook weer een hoop luchtverlies.

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Dank je wel voor de reacties.
Ga aan de slag haal het blokje er wel even uit, lijkt mij ook het makkelijkst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.