Volkswagen Kever: x-contact

Bouwjaar: 1971

Hoi, ik ben een spaarkever aan het opknappen uit 1971. De bedrading is een chaos, en een schema voor een 6V Kever waar al een waarschuwingsknipperlicht in zit is niet te vinden. Wie kan me helpen? Daarnaast de volgende vraag: Op de lichtschakelaar zit een x-contact aansluiting. oudere Kevers hebben die niet. De funktie is me niet geheel duidelijk. Wat ik me afvraag is of ik alle x-contact verbindingen niet gewoon achterwege mag laten. Ben gewend m'n licht uit te zetten als ik start of de auto parkeer.........

vwhobbyist

Geplaatst door vwhobbyist , lid sinds 18 jaar geleden

7 Reacties

Hans4040 PRO, 17 jaar geleden

Al wat keverclubs geprobeerd?

www.keverclub.nl
www.vwkeverclub.be
www.hilversumsekeverclub.nl
www.kcroermond.nl
www.dekempensekeverclub.com
www.keverclubhaarlem.nl
flevokever.rijdt.nl
vw-kever.pagina.nl

succes,
Hans.

Luk6716, 17 jaar geleden

Als je me je adres doormailt stuur ik je een elec.schema van de US VW Beetle 6V met waarschuwingsknipperlicht mvg Luk

vwhobbyist, 17 jaar geleden

Luk, mijn e-mail adres is vwhobbyist@planet.nl
Alvast bedankt!!!!!!!!!

audia4 PRO, 17 jaar geleden

x contact zorgt ervoor dat de lampen automatisch op stadslichtjes gaan wanneer het contact uit gaat. tevens zorgt dit er voor dat er een mogelijkheid is het parkeerlicht links of rechts met de richtingaanwijzer aan te zetten (alleen bij contact uit)

vwhobbyist, 17 jaar geleden

Harry, weet je misschien de kleur van de x draad van het contactslot, en moet hij rechtstreeks naar de lichtschakelaar?

audia4 PRO, 17 jaar geleden

Zul je uit het schema van luk trekker kunnen halen....

Luk6716, 17 jaar geleden

Ronald ,ik stuur je ook een schema van een '71 kever op 12v want de kontaktschakelaar van de 6 volten hebben geen x kontakt.Vind jij een x kontakt enkel op je lichtschakelaar dan is die waarschijnlijk als eens vervangen.Ik hoop dat je met de kombinatie van de 2 schema je probleem kan oplossen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.