Volkswagen Kever: Injectiesystemen!

Bouwjaar: 1971

Als eindwerk op school heb ik het instaleren van een injectiesysteem op een kevermotor gekozen! Nu ben ik naar alle informatie op zoek om mijn kever aan te passen aan een bepaald injectiesysteem. nu is mijn vraag welk injectiesysteem ik er het beste kan opzetten en hoe?
Graag hulp, want ik zou niet weten waar ergens ik er kan aangeraken en hoe het te instaleren!

Alvast bedankt,

Groeten Tim

Timmei

Geplaatst door Timmei , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 17 jaar geleden

Lijkt mij een verkeerde keuze. Voor een injectiemotor heb je minstens een BDP gever nodig en die zit er niet op. Ook de ring met tanden waar deze sensor de pulsen telt zit er niet op. Dat wordt een hoop gepruts om deze er op te krijgen. Ook de motortemperatuur wordt lastig meten aangezien dit een luchtgekoelde motor is. Daarvoor moet je dus een gat in de kop boren (wel op de juiste plek, welke dat is weet ik niet) en daarin een koptemperatuursensor monteren (wordt bij porsches 911 gebruikt).
Succes.

Paulus8636 PRO, 17 jaar geleden

Op de USA modellen van de Kever zit het Bosch K-jetronic inspuitsysteen standaard geïnstalleerd. Probeer dat op de kop te tikken en je bent heel snel klaar. Het werkt los van de ontsteking. De enige verbinding is voor de sturing van het relais van de brandstofpomp.
Succes,
Paul

audia4 PRO, 17 jaar geleden

Een monojetronic van een golf met dezelfde cilinderinhoud krijg je er ook wel op hoor, als je zelf maar handig genoeg bent en de bedradingsschema's er bij hebt.

audia4 PRO, 17 jaar geleden

En olietemperatuur is bruikbaar voor de inspuitcomputer, ik heb een BMW boxer motorfiets met Bosch multi jetronic, deze gebruikt ook de olietemp voor de inspuiting

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.