Volkswagen Kever: kever motor 1200 ombouwen tot golf gti

Bouwjaar: 1972

hallo daar ik heb een kever met een 1200 motor daar wil ik een gti motor in bouwen heb het nog nooit gedaan dus kan alle hulp wel gebruiken en hoop dat hier mensen zijn die mij kunnen helpen alle hulp en tips zijn welkom je helpt mij hier enorm mee

alvast bedankt voor jullie hulp

erik2790

Geplaatst door erik2790 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

slot (0) PRO, 18 jaar geleden

weinig kans kever heeft namelijk een boxermotor[plattemotor liggende cilinders] golf heeft lijnmotor [rechtopstaandemotor]

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

als je dat lukt zonder de complete carrosserie te verbouwen moet je er patent op aanvragen; maak je een hoop kever lovers blij mee.

Als je er (blijkbaar) hard mee wil gaan, kan je ook denken aan;

een 1.6i uit een Amerikaanse kever (iets sneller)
of.. je gaat naar oude transportermotoren kijken.. Oudere typen hadden geloof ik 4 en 6 cylinder boxers achterin liggen. Kan je zomaar naar een 2 liter.

er zijn vast genoeg keverclubs die hier meer over weten en misschien wel wat enthousiastelingen hier.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo erik

kijk hier maar eens even..

http://www.hotrod.nl/

paul,

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die paul; zelfs hij weet "how to pimp a beetle"

Santa (0), 18 jaar geleden

En anders weet ik het wel....... Een Golf blok in een Kever is niet onmogelijk. Het vergt echter wel veel werk voor wat betreft de koeling en zo. Mocht de motorklep niet meer willen sluiten, dan kun je hiervoor bijv. een polyester exemplaar kopen en hierin de uitsparing maken die nodig is om het Golf blok vrij te houden. Andere opties zoals een bus blok zijn zeker het overwegen waard. Een Porsche blok is ook geen probleem! Wat men echter vaak over het hoofd ziet zijn de boxer blokken van Alfa en Subaru. Die zijn ook vrij gemakkelijk te plaatsen, doch vergen wel weer waterkoeling...... Het bestaande Keverblok opvoeren is ook nog een optie. Deze blokken zijn kant en klaar te bestellen en makkelijk in te bouwen!

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zoek eens op marktplaats, er worden wel eens snelle motoren aangeboden die je er zo in kunt schroeven (1/2 uur werk)
Een 1800 cc met de gebroeders Weber gaat als een raket maar is voor sommige niet snel genoeg (en daarom te koop)

dupl-u-12006-5dd149ce4df84+samantha (0), 18 jaar geleden

mijn vriend heeft ook een kever en heeft daar nu een 16klepper in te liggen...komt ook uit gti.. dus het kan wel!! hij heeft nu ruim 150 pk maar gaat ie nog opvoeren.. kun je nagaan .. standaard heeft zo'n auto 34 pk...gaat wel lekker snel!!!

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo (0) PRO, 18 jaar geleden

alles kan.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

idd, alles is mogelijk.. indien geld geen rol speelt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.