Volkswagen Golf : remmen grijpen later in

Hoi,

Ik heb achter de remblokken vervangen van mijn volkswagen golf 4 variant. De zuigertjes van de remklauwen gingen niet makkelijk naar binnen (draaien naar binnen) waardoor ik de remklauwen los heb gehaald en de remvloeistof is afgelaten. Van 1 remklauw heb ik de zuiger verwijderd omdat de zuiger niet meer naar binnen wilde draaien. Blijkbaar zat het handig-heidje in de handremkabelverstelling. Deze heb ik wat heen en weer bewogen en de zuiger ging keurig verder naar binnen. Nadat alles weer gemonteerd was heb ik de remmen voor en achter ontlucht. Dus druk opbouwen en langzaam laten ontluchten tot er geen lucht meer uit kwam. Nu lijkt het alsof het rempedaal iets later ingrijpt als vroeger. Het lijkt alsof niet alle lucht o.i.d uit de remleidingen is.

Heeft iemand hier ervaring me gehad ?

Chris.

chris1693

Geplaatst door chris1693 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

Yarama, 16 jaar geleden

Heb onlangs ook remmen laten vervangen van mijn Bora zelfs nieuwe klauwen omdat er echt geen bewegin in te krijgen was. en ik heb hetzelfde probleem. Pedaal is bovenin compleet gevoelloos geworden bij dieper trappen remt ie verder goed.

jan T PRO, 16 jaar geleden

als je remsysteem leeg geweest is dan zit er nog lucht in dit moet met een remontluchtings apparaat ontlucht worden en als je pech heb zit er nog lucht in de abs unit en dan moet hij zelf ontlucht worden met de test kast er bij ; wel vreemd dat je zo n moeten heb gehad met terug draaien daar heb je special gereedschap voor en als je dat niet gebruuikt heb dan hoop ik dat het allemaal nog goed is.
sukses jan.

stefan84, 16 jaar geleden

inderdaad een kwestie van ontluchten tot de druk weer normaal is..

Stefan

chris1693, 16 jaar geleden

Er zat geen lucht in de ABS unit, de slangen waren er ook niet af geweest en de voorremmen waren nog voorzien van remvloeistof. Alleen de achterremmen waren van druk afgelaten om het montageproces te makkelijker te doen verlopen. Ik heb hierna nog een keer ontlucht en het lijkt weer op de normale situatie. Een tip: trap niet het rempedaal volledig tot op de bodem. Dit is een onnatuurlijke positie met als gevolg het niet meer terugkomen van de cup.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.