Volkswagen Golf : Olie lampje brandt zonder reden?

Hallo,

Ik heb een golf 4 1.6 uit 2000
Sinds kort brand het olie lampje (geel) wat aangeeft dat er niet genoeg olie in zit. Als ik dit controleer zie ik dat hij de afgelopen 8000 km geen olie verbruikt heeft en er zit dus nog genoeg in. Nadat ik de motorkap open en dicht doe, dan gaat het lampje weer uit. Exact 100km later gaat het lampje weer branden.
Heeft iemand een idee?

Dietman

Geplaatst door Dietman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo diet

dit probleem komt voort uit een defecte motorkap-schakelaar, in deze schakelaar bevind zich micro-switch (mini schakelaar) deze is overgens niet los verkrijgbaar, slechts enkel compleet met slot..

je zou evt, de draden die gaan naar het slot kunnen doorverbinden, dan hou je weer wat centjes in de zak... en op deze manier is het dan ook opgelost..

paul,

Dietman (0), 17 jaar geleden

Dank je voor de tip.
Ik weet niet precies welke draden je het hebt, maar is het dan niet zo dat het lampje dan niet gaat branden als het wel zou moeten gaan branden>?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.