Volkswagen Golf : Wat is het ontbrekende deel in een lupo voor cruise control

Er wordt overal gezegd dat je in een lupo uit (in mijn geval 2001 maar modeljaar 2002 volgens dealer) geen cruisel control kan worden ingebouwd door simpel een hendel in te bouwen en de boel aan te zetten in vag-com. Het betreft een 1.4 16v automaat.
Wat is er anders dan bijvoorbeeld een golf 4 met dezelfde benzine motor waarbij het schijnbaar wel lukt?

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mark7308 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het kan, er moet alleen een extra draad getrokken worden naar de ECU.
Dealer moet dat zo op kunnen zoeken.

Hop (0), 17 jaar geleden

Zou je het iets uitgebreider kunnen uitleggen. Want zelfs marja die dit soort dingen aan de lopende band doet zegt dat het op de lupo ondanks epc lampje helaas niet kan. Ik wil dit zeer zeer graag op een originele manier oplossen. De dealer was ik ook al geweest, die weten eigenlijk nooit de omwegen en zeiden dan ook dat er een los apparaat moet worden geplaatst die de gaskabel bediend en dat dit niet geweldig werkt.

Mark7308 (0) PRO, 17 jaar geleden

Sorry, ik moet op mijn antwoord terugkomen.
De constructie door de handle te vervangen, een extra draad te trekken naar de ecu en in te leren op de Vag gaat niet lukken bij deze auto. Dit kan alleen bij VW's met elektronisch gaspedaal. De gasklep wordt dan gestuurd door een servo en deze is dus ook elektronisch vast te zetten.
Een andere maar helaas veel duurdere optie is om een universele cruise control te kopen (voor kabelbedieing) en een originele handle voor aan het stuur.
Jouw type heeft voor zover ik kan zien (want hebt geen chassisnummer) de bedrading nog niet voorbereid. Je zult dus drie draadjes door je stuurkolom extra moeten trekken en deze aansluiten op de universele cruise. Je vervangt hiermee dus de schakelaar die bijgeleverd is in de set.
Vraag is, wil je zoveel moeite doen om het origineel te houden?
Dat men claim dat 'het niet geweldig werkt' wens ik te betwijfelen. Een goede set (ASN, Bosch of Autoplus) werkt namelijk prima. Zo'n set zal (zonder korting) ergens rond de 275 euro liggen en dan komt de stuurschakelaar erbij.

Hop (0), 17 jaar geleden

Ik heb nog steeds samen met andere lupo rijders oplossing nodig om dit aan de praat te krijgen. Ik heb het gisteren nagekeken, maar ik heb gewoon een electronisch gasklep en gaspedaal. De vraag blijft dan eigenlijk dus op welke pinnen moeten de kabels aangesloten worden op de ecu?
Het gaat wel om benzine met epc.
Als het niet kan wel graag uitleg met waarom het niet kan.
Dit moet toch te doen zijn?

tommie-boy (0), 17 jaar geleden

Ik heb gehoord dat het trekken van de draden geen enkel probleem is met de benzine modellen, en het installeren van de hendel ook niet. Het enige probleem is dat de computer zich niet laat omprogrammeren, waardoor de snelheid niet vastgehouden wordt. Ik ben momenteel aan het bekijken wat er precies de oorzaak van is dat de computer zich niet laat omprogrammeren, zo gauw ik wat weet laat ik het weten (hoewel het wat tijd in beslag kan nemen).

Van de onderstaande benzine modellen is het geen probleem om cruise control in te bouwen:
- Lupo 1.4 55 KW 16v (Motorcode AHW)
- Lupo 1.4 74 KW 16v (Motorcode AFK)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.