Volkswagen Golf : haperen bij terug schakelen golf IV TDI

Als ik terugschakel van de 5de naar de 4de of van de 4de naar 3de versnelling en vervolgens vol gas geef merk ik dat de auto 1 keer heel kort (echt een fractie van een seconde) hapert voordat hij oppakt. Dit gebeurd alleen als ik terug schakel en niet tijdens het opschakelen. Dit gebeurt alleen in de derde of vierde versnelling. Verder rijdt de auto goed. Onlangs zijn de waterpomp en distributieriem vervangen. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen.

wbeck

Geplaatst door wbeck , lid sinds 16 jaar geleden

8 Reacties

blijegeit PRO, 16 jaar geleden

terugschakelen en het gas vol inschoppen zou ik het ook benauwd van krijgen....

doet hij het ook als je normaal accelereerd na het terugschakelen?!


mvg

Santa, 16 jaar geleden

Willem, direkt vol gas geven na het schakelen lijkt mij ook niet echt goed. Ik kan me voorstellen dat de mechaniek/electronika tegenstribbelt. Het doet mij voorkomen dat je dit doet vanuit het oogpunt van een "sportieve rijstijl"...? Dat heeft al meerdere auto's de das om gedaan.
Ik heb verder dezelfde vraag als blijegeit......

wbeck, 16 jaar geleden

Het gebeurt niet als je rustig accelereerd.

Als ik mijn vraag zo terug lees komt het inderdaad over als erg sportief, maar dat valt wel mee. Het gebeurt als je op de snelweg in langzaamrijdend verkeer terecht komt. Bijvoorbeeld als je naar 70 moet. dan schakel ik terug naar de 4de en laat hem uitlopen (tot een laag toerental). Als je dan gas geeft dan merk ik het heel even.

Santa, 16 jaar geleden

Is het niet gewoon het kantelen van je aandrijfunit? Bij welk toerental en welke versnelling gebeurt dit dan?

sander10766, 16 jaar geleden

Dit inhouden is volgens mij gewoon het op gang komen van de turbo...

Als je vanuit lage toeren weer op het gas gaat, dan duurt het ongeveer 1 seconde voordat de turbo weer op snelheid is, en je weer vol vermogen hebt. Immers bij een laag toerental is er ook een lage uitlaatgasstroom door de turbo...!

gr sander

wbeck, 16 jaar geleden

Het gebeurt alleen in de 3de en 4de versnelling. Als ik dus terugschakel, de auto laat uitlopen en dan gas geef. Dit kan dus ongeveer bij 2200 toeren zijn. het voelt dan als een hele korte eenmalige hapering. Bij opschakelen of het rijden in dezelfde versnelling gebeurt dit niet.

WimB12260, 16 jaar geleden

Misschien een idee om je pomptiming te controleren omdat je je riem hebt gewisselt, deze zou verkeerd kunnen staan.

Wim

wbeck, 16 jaar geleden

Ik heb dat nog niet gecontroleerd. Verder rijdt de auto perfect. Het is dus alsof de auto niet direct pakt. Je heel kort voelt een klein schokje (hapering) als je gas geeft en daarna rijdt ie gewoon. Dit dus alleen in de 3de en 4de versnelling bij het terugschakelen. Bij opschakelen geen enkel schokje. Heeft iemand verder nog ideeen? Mischien inderdaad het kantelen van de aandrijf unit. (Het schokje voelt wel als een kantelmoment)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.