Volkswagen Golf : Golf 4 tdi bij hoge snelheden moeite recht voorruit te gaan(

Ik heb een golf TDI uit 1998, bij hoge snelheden +/- 130 km/h heb ik grote moeite om de auto in de betreffende rijstrook te houden. alsof je geraakt wordt door een storm. Het voelt alsof de auto zweeft en niet doet wat ik wil.
Er is een stuurkogel vervangen, het is uitgelijnd en gebalanceerd.
Ik voel ook dat er een lichte speling in de stuur zit.
Wat kan ik doen dat de auto weer strak rijdt.

Weet iemand wat de oorzaak kan zijn????

tsgenc

Geplaatst door tsgenc (65) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

laat je auto nog maar eens nakijken op evt versleten ophangrubberd en speling op o.a. de stuurkogel (die nog niet vervanngen is). en evt. de uitlijning nog eens controleren.


mvg

Santa (0), 18 jaar geleden

Balanceren helpt allen tegen trillingen, NIET tegen zwabberend rijgedrag. HOE is de auto uitgelijnd? Alleen de voorwielen of "vierkant"? Heb vorig jaar n.l. nog meegemaakt dat een auto van een klant (Audi) door de dealer was "uitgelijnd". Klacht van de klant bleef. Totdat de auto uiteindelijk naar een proff. uitlijnbedrijf ging. Toen was het WEL goed. Bleek dat de dealer slechts aan de voorwielen had zitten fröbelen....... Hoe is de staat van je schokdempers en evt. wielophangingsrubbers? Sportvelgen met bredere banden?

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien iets heel simpels, bandenspanning??

Santa (0), 18 jaar geleden

Makkelijk te vergeten, maar zeer zeker relevant, Arie!

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

speling in het stuurhuis geeft ook dit soort problemen.. zeker iets om aandacht aan te besteden...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.