Volkswagen Golf: Remmen sponsig

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik heb mijn remblokken voor vervangen, maar nu voelt mijn rem sponsig aan. Ik krijg wel vertraging, maar pas als ik het pedaal bijna tegen de stop trap. Krijg de ABS net aan het werk. De druk verschilt ook wel eens. Kan het zijn dat het reservoir te vol heeft gezeten na het wisselen van de blokken. Ook is mijn rem sensor bij het pedaal stuk, kan het daar aan liggen?

Lynx

Geplaatst door Lynx (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

peter (0) PRO, 17 jaar geleden

als je nieuwe blokken er op zet voelt je pedaal in het begin altijd sponsig aan en vooral als je geen rand van je schijf af hebt gehaald. p.s heb je de blokken niet door elkaar gehaald binnen en buiten

Lynx (0), 17 jaar geleden

Peter,

Volgens mij heb ik de blokken er goed op gezet. Wat ik zo vreemd vind is dat als ik met draaiende motor de rem diep in trap, blijft ie langzaam wegzakken, terwijl dat volgens mij niet moet. Kan de rembekrachtiger beschadigd zijn of de vacuum slang doordat het reservoir te vol zat. Dat was namelijk het geval. Blijkbaar is ie bijgevuld met dunne blokken, waardoor ie tot de nok vol zat met de nieuwe blokken.

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Net zoals fokkepeet al zegt dit komt door de nieuwe remblokken op oude remschijven.
Heb je de schijven wel opgemeten i.v.m. minimale dikte.
Als je nu de blokken eruit haalt kun je wel zien dat de blokken niet overal aangedrukt hebben.
Advies schijven ook vervangen.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

fokkepeet.....[url=http://imageshack.us][img]http://img377.imageshack.us/img377/3515/...[/img][/url]

peter (0) PRO, 17 jaar geleden

he Benny je gaat teveel met Dirk en Bart om nu heb ik al twee bijnamen vul ze zelf maar in de groeten daar.

eta (0), 17 jaar geleden

.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]fokkepeet.....[url=http://imageshack.us][url]http://img377.imageshack.us/img377/3515/...[/url][/url][/quote]
je moet maar een hobby hebben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.