Volkswagen Passat: rempedaal bovenin en geen remkracht?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Klant belt op dat hij bij zijn werk aankwam en hij wilde remmen en het pedaal keihard bovenin zat en hij deze niet kon intrappen en ook geen remwerking had. Heeft de auto uitlaten rollen en ons gebeld.Onderweg had hij trouwens niets verkeerds vernomen aan zijn remmen.

Wij hebben de auto vanmorgen opgehaald en konden gewoon remmen en zijn ook gewoon naar de garage gereden. Alles gechecked, geen foutkode bv op zijn abs en na een paar proefritten nu de auto aan de kant gezet.

Beetje een vreemde klacht en wij denken dat de auto is afgeslagen en de bekrachttiging is weggevallen, maar volgens de klant was dat absoluut niet het geval.

Iemand dit ooit meegemaakt? Want we laten hem nu de auto andrers toch maar weer meenemen en moeten dan afwachten of het weer voorkomt.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

meet eens het vacuum van de pomp en trap 4 keer snel op de rem en kijk hoe sneel er weer vacuum is

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Rembekrachtiger vol met water heb ik al diverse keren gezien bij de passat

Hans

Siem Bijman (165) PRO, 16 jaar geleden

@Dat is het niet Jerry, want er blijft ondanks een aantal achter elkaar intrappen van de rem gewoon bekrachtiging op staan.

@ Hans, hoe check je dit?? kan het zijn natuurlijik want de bekrachtiger zit in de bak onder de parafan en het heeft bij ons vannacht gevroren.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoofdremcilinder er even af halen?

hans

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Hans4037]Rembekrachtiger vol met water heb ik al diverse keren gezien bij de passat

Hans[/quote]
Ben het met Hans eens.... Heb al verschijnende rembekrachtigers vervangen, allemaal stuk voor stuk vol water gestaan.

Gr. paul

Siem Bijman (165) PRO, 16 jaar geleden

Wat was dan de klacht Paul? Geen remmen of geen bekrachtiging of af en toe een probleem zoals bij deze auto?

Ik vind het moeilijk om , terwijl er niets verkeerds is te vernemen, een rembekrachtiger te vervangen. Klant denkt er ook zo over en heeft hem eerst weer meegenomen en zal zich bij vreemde verschijnselen weer melden en dan zullen we dit verder onderzoeken.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]Wat was dan de klacht Paul? Geen remmen of geen bekrachtiging of af en toe een probleem zoals bij deze auto[/quote]
De klacht kan varieren van : slecht / geen rembekrachtiging. In het ergste geval slaat de rembekrachtiger muurvast (hard pedaal) auto is dan ook niet meer verplaatsbaar (vol op de rem)

Gr. paul

Siem Bijman (165) PRO, 16 jaar geleden

Ok Paul, dat wou ik even weten want dat is beter dan helemaal geen rem. Wacht nu de reaktie van mijn klant af. Bedankt voor jullie adviezen jongens.

Siem

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

De auto blijft altijd remmen maar als de bekrachtiger (gedeeltelijk) vol met water zit wat bevroren is mis je de hulp van de veerkracht. Overigens die ik aangetroffen heb die stonden met rokende remmen waarschijnlijk doordat na de eerste keer remmen de boel niet goed terug kon komen door het ijs in de bekrachtiger.

Hans

janrietman (0) PRO, 16 jaar geleden

meestal als het pedaal hard is en geen remwerking heeft en als het gevroren heeft dan zit er ijs in de rembekrachtiger heb dit een keer mee gemaakt.omdat de water afvoer onder de accu verstopt is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.