Volkswagen Touran 2006: Rempedaal zakt bij starten motor.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BVY, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo Problemcar,
- mijn Touran had een versleten remblok RA, die heb ik vervangen, met een nieuwe remcilinder, de oude was niet meer terug te drukken, ontlucht, met remmenknecht.

Met motor uit is het pedaal echt keihard, op 2cm intrappen, start ik de motor, dan gaat hij zakken, aantrekken handrem maakt geen verschil, ik heb ook LA ontlucht, (rempedaal nog iets harder) tot ik de motor start, pedaal zakt.

Tijdens het rijden remt de auto als vanouds, het begint met 2-3 cm, als je hard trapt tijdens het rijden maak je echt een noodstop voordat je op de bodem zit, maar voor het stoplicht staan met een zakkend rempedaal (niet tot op de bodem, maar wel bijna) is niet fijn.

Met de handrem kan ik RA laten blokkeren, dus daar zit niet heel veel speling op.

Wat kan dit zijn?

bvd.

gs.

gorgo

Geplaatst door gorgo , lid sinds 14 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Dat het pedaal zakt bij het starten is normaal als je eerst het vacuüm hebt weggetrapt.
Dat het pedaal weg zakt voor het stoplicht is niet normaal tot op zekere hoogte , woordspeling.
Heb je de rem een keer helemaal op de bodem getrapt bij het ontluchten , dan zou de hoofdremcilinder beschadigd geraakt kunnen zijn , inwendig lek nu.

    Dank voor je reactie, rempedaal heb ik nooit ver ingetrapt. - gorgo, 7 maanden geleden

bert klein PRO, 7 maanden geleden

Als nieuwe remblokken op oude sterk ingesleten schijven worden gemonteerd,krijg je ook zulke situaties ,als de remblokken de pasvorm vorm van de remschijven hebben bereikt zal je rempedaaldruk weer normaal zijn,dit kan wel aanzienlijk lang duren.
Advies remblokken en remschijven achter gelijktijdig vervangen, dan voorkom je zulke situatie,s

gorgo, 7 maanden geleden

Dank je voor je reactie, ik heb die opstaande rand laten zitten, dus dat verklaart een en ander.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Dan wachten we even af.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Wordt het al beter ?

gorgo, 7 maanden geleden

Hallo Kaleido,

Even langs garage gereden, die dacht aan ontluchten van abs systeem, heeft achter remmen op de remmentestbank getest, remkracht is prima, tzt. een keer laten ontluchten, als ik m kan missen, laat isk de andere blokken ook doen, rempedaal blijft een spons.

Audidriver73 PRO, 7 maanden geleden

Heb je de remvloeistof ook al eens geheel ververst ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.