Volkswagen Golf IV: Remschijven vervangen achteras

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: BLS 105pk

Dag mensen,

Ik wilde gisteren de schijven vervangen van mijn Golf5 en kon dit niet vanwege de bouten die de remblokhouder vastzetten op de fusee. Volkswagen heeft in zijn onmetelijke wijsheid weer het systeem veranderd en ik ben er al achter gekomen dat deze bouten 90Nm + 90 graden moeten worden aangedraait.

Kan iemand me vertellen wat de maat is van deze veelhoek die ik daar moet gebruiken om deze bouten te lossen en eventueel wat het onderdeelnummer is van deze bouten ?
VAG schrijft namelijk voor deze nooit een 2de maal te gebruiken.

Bij voorbaat dank.

ronnie34

Geplaatst door ronnie34 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Bouten van de remtang die ik loshaal schroef ik er al 12 jaar jang weer gewoon terug in hoor.

Maat van dop weet ik ff niet uit mn hoofd maar wil je nieuwe bouten dan gewoon de dealer ff bellen.

ronnie34 (0), 10 jaar geleden

Dag mensen,

Na wat research op het net kom ik tot de volgende conclusie.

Benodigd zijn 4x bout N91006802, verkrijgbaar bij VAG dealer, moment om deze aan te halen is 90 Nm + 90 graden doordraaien met een sleutel van het type XZN 14 (12hoek binnen).

Nu nog effe wachten tot alles binnen is dan kan ik eindelijk die schijven blokken vervangen, was nodig want de blokken zatten al relatief vast in hun houders.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Oke succes!
Heb je trouwens ook gereedschap liggen om de zuiger terug te drukken? Deze moet je namelijk draaien en drukken tegelijk, niet alleen drukken.

ronnie34 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de herrinnering, maar zo'n set heb ik al langer in mijn gereedschapswagen.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

(y)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.