Volkswagen Golf III TDI 1.9 90pk: Reparatie van regelapparaat mogelijk?

Bouwjaar: 1995

Door mijn gruwelijke hoeveelheid aan pech heb ik pen 4&5 van de brandstofpomp stekker per ongeluk kortgesloten met de plus-accu-pool van de accu. Vraag me niet hoe het gebeurd is, het is helaas gebeurd. Gevolg is dat mijn auto in de noodloop draait nu.

Nu heb ik vandaag via via even bij de dealer (gratis) mijn auto met een originele VAG/COM uitgelezen met het volgende resultaat:

- 00553 028 Luchtmassameter-G70 Kortsluiting met plus
- 00539 030 Voeler brandstoftemp-G81 Onderbreking/kortsluiting met plus
- 00522 030 Voeler koelvloeistoftemp-G62 Onderbreking/kortsluiting met plus
- 00777 027 Sensor gaspedaalstand-G79 Onaannemelijk signaal
- 00527 030 Voeler spruitstuktemp-G72 Onderbreking/kortsluiting met plus

De storingen konden er niet uitgewist worden, met als resultaat dat mijn auto nu constant in het "nood-programma" start. Wie weet hier een oplossing voor, of wie weet wat er aan de hand is? Ik denk zelf dat ik ECHT een probleem heb nu... Zou het regelapparaat te repareren zijn en zo ja, wie zou dat kunnen voor mij?

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Roy.

Troxelke

Geplaatst door Troxelke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

ik zou eerst de zekeringen controleren.
als dat niet werkt zou ik een oproep plaatsen bij de onderdelenlijn.nl
het onderdeel nummer staat op de sticker van het regelapp.
let wel op de sotfware nummer dat staat achter het onderdeelnummer.
dit is wel van belang het software nummer bestaat uit vier cijfers.
het regelapp zit onder het ruitenwisser paravan
ik zou zelf niet in het motorregelapp aan de gang

succes max.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

De regelapparaten zijn via een bosch service dealer ook ter reparatie aan te bieden, ook VW heeft er volgens mij een ruilsysteem in. Informeer hier eens naar....

Troxelke (0), 19 jaar geleden

De zekeringen heb ik gecontroleerd, alles ok. Ik zit zelf te denken dat er een massa probleem is, aangezien alle foutmeldingen hetzelfde idee hebben.

Heeft iemand toevallig ooit dezelfde fouten gezien en heeft diegene het klaar gekregen om het regelapparaat te repareren?

Ik zal morgen eens bellen naar de dealer. Heb er alleen een zwaar hoofd in aangezien een nieuw regelapparaat zo'n 1000 euro kan kosten...

Alvast bedankt voor de antwoorden die ik heb gekregen!

Troxelke (0), 19 jaar geleden

Vandaag het regelapparaat open gemaakt. Er zitten kleine blokweerstandjes in die niks meer doorgeven. Alleen beetje raar, de "nog wel werkende" weerstandjes geven veelal verschillende weerstand door (nee, niet parallel...)

Er staat een waarde Y op.... maar wat betekent dit? Het gaat trouwens om een Bosch motor-regelapparaat type 0 281 001 308 / 309

Wie kan mij helpen? Alvast bedankt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.