Volkswagen Passat: Richtingaanwijzer goed op contact en uit met draaiende motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De knipperlichten doen het goed als de auto op contact staat. Kolomschakelaar werkt dan even als het relais. Ook via de alarmlichtenknop werken alle 6 knipperlichten prima.

Wanneer de motor aan is doen de knipperlichten via de kolomschakelaar zowel links als rechts helemaal niets. Terwijl de alarmlichten wel werken via de alarmknop.

Dus op contact alles ok, met lopende motor geen knipperlicht. Vreemd.

In de stekker van de kolomschakelaar heb ik op 3 draden spanning. De onderste dunne draad (zwart/wit met wat groene streepjes) heeft op contact spanning en met lopende motor valt deze spanning weg. Deze stekker zit aan het eind aan de kabel die uit het dashboard komt.

Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen, want ik wil graag werkende knipperlichten tijdens het rijden.

harry77

Geplaatst door harry77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry77 (0), 13 jaar geleden

Contactslot sleutel een millimeter terugdraaien en de richtingaanwijzers en claxon functioneren weer met draaiende moter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.