Volkswagen Passat: cruisecontrol werkt niet en navi ook niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 74 kw

Hallo allemaal,

Ik las een oplossing voor een probleem bij een passat van 2000 zie tekst hieronder.
Onze monteur heeft hier gelukkig ervaring mee! (inmiddels...)
Wanneer bij uitlezen van het motormanagement geconstateerd wordt dat de ECU geen snelheidssignaal krijgt, is dat 9 van de 10 keer te vinden in de verbinding in de beigekleurige stekker, welke zich onder de ECU bevindt. Deze willen nog wel eens corroderen. (bij passat 3B welteverstaan) Daar zie je ook de wit/blauwe draad weer terug... Dat is dezelfde draad als die bij de motorECU op pen 20 zit. Mocht die stekker de oorzaak NIET zijn, dan kun je uiteraard een complete kabelboom vervangen, maar het is eenvoudiger om vanaf de klokkenwinkel een draad te trekken, die rechtstreeks naar de motorECU gaat. Deze draad moet aangesloten worden op de bruin/rode draad, die op pen 28 zit van de linker blauwe stekker... LET OP!: Een boel mensen verbinden de nieuw getrokken draad aan de wit/blauwe ZONDER de blauw/witte draad verderop door te knippen!!! Dan gaattie nie werken nie! De oorzaak van het signaalverlies komt dan namelijk 9 van de 10 keer doordat de wit/blauwe draad ergens aan massa ligt... Een storing die zich dus heel erg moeilijk laat vinden, en ook ernstig duur is! Houdt hier terdege rekening mee...

Groeten: LuieHond

Mijn vraag is :ik heb het zelfde probleem mijn cruise werkt niet meer en ook mijn navi krijgt geen snelheidssignaal meer.
maar mijn auto is van 2002 3BZ
Of is de bedrading het zelfde als bij het verhaal hierboven ?

Alvast bedankt.

Bouke1401

Geplaatst door Bouke1401 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

Zou heel goed kunnen want dit probleem komt ook wel voor bij die bouwjaren.

Bouke1401 (0), 11 jaar geleden

Bleek om corrosie in stekker van abs te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.