Volkswagen Golf IV: rijd heel traag

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Goedendag.

Afgelopen dinsdag een Golf 4 TDI (rode I, en 140 PK) op de automarkt gekocht in Utrecht voor weinig geld. De auto zag er nog gloednieuw uit, met nieuwe apk etc. Motor zag er netjes uit.
Auto zag er van alle kanten zeer goed onderhouden uit, strak in de lak, nieuwe APK, nieuwe banden etc. En zo duur was de auto niet, dus ik had hem gewoon gekocht. Turbo leek ook te werken (maakte een soort fluit geluid zoals het hoort toch). Je kan daar alleen niet echt een goede proefrit maken.

Nadat ik de auto gekocht had ging ik op weg naar huis. Op de snelweg aangekomen bleek dat de auto niet harder gaat dan 120km per uur. Lijkt wel of ik met zware tegenwind constant zit te rijden.
Iemand hier ervaringen mee? Is de turbo toch kapot? Wat zou dit anders kunnen zijn? En hoeveel geld gaat het kosten om te laten maken?

Raphael26

Geplaatst door Raphael26 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat m eens uitlezen en waardenblokken controleren, kijken of deze wel kloppen..

Zelfs met een 90pk moet je heel goed weg kunnen komen (+/- 190km/u kunnen halen)...

willem

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Onderhoudshistorie bekend tot in details? Anders gelijk maar even distributieriem en brandstoffilter (laten) vervangen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zou ook goed kunnen duiden op een verstopte uitlaat / kat.

Of je hebt gewoon weinig vermogen nu en loopt dan in noodloop.

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ten eerste is 140 pk nooit gemaakt in een Golf 4,wel de 90/110/130 en 150 pk diesels.
Ten tweede is het stom om een auto te kopen zonder goede proefrit.
Je moet hem nu inderdaad laten uitlezen of gewoon terug gaan naar waar je hem hebt gekocht.
Mogelijk iets met een defecte luchtmassameter of je hebt storing "laaddruk",dan kan het varieren van vacuumslang tot inderdaad de turbo.
Over de kosten weet je pas wat te zeggen als je weet wat er stuk is.

Raphael26 (0), 14 jaar geleden

Hij heeft 110 PK zie ik nu inderdaad. Maar ik merk er dus geen zak van, trekt slecht op en haalt met veel moeite 120km per uur.
Inderdaad stom dat ik de auto kocht. Maar op de automarkt kan je nou eenmaal niet alles 100% checken. Zeer chaotisch daarzo.
Alles leek perfect aan de auto zo op het oog, maar helaas.
Ik ga maandag wel naar de dealer, kijken wat het kan zijn.
Bedankt voor de reacties zover.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als er tijdens het uitlezen niks uitkomt, en ook alles in orde is in de meetwaardeblokken, zou ik eerst even de uitlaat controleren..

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Uitlaat kan inderdaad,maar een defecte luchtmassameter geeft eigenlijk altijd geen storing,dus kijk daar ook ff naar,ze gingen toendertijd als broodjes.

Raphael26 (0), 14 jaar geleden

Ik ben niet meer naar de dealer gegaan maar naar een garage van een kennis van me. Het was inderdaad de luchtmassa meter. Deze is vervangen en hij heeft nog wat dingen onder de motorkap gereinigd. En hij rijdt weer helemaal perfect! Hij rijdt nu weer ontzettend snel en heel soepel. Kostte me geen geld gelukkig.
Bedankt voor jullie reacties nog. Daardoor kreeg ik hoop. Want ik dacht eerst echt dat het een miskoop was of eventueel de turbo wat een duur geintje had kunnen zijn. Maar hij is dus weer gemaakt.
Gr.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Weer een tevreden VW rijder erbij :)

Bedankt voor de feedback!

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Mooi man

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.