Volkswagen Touran: Rook en "verbrandingsgeur" bij korte ritjes ( nu 2x in 1week tij

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Beste mensen,

Ik heb het volgende probleem: afgelopen maandag moest ik een kort ritje maken met een al laten we zeggen half warme motor. bij het uitzetten van de moter kwam er een blaauwe walm uit de uitlaat deze stonk naar rubber/olie. Vandaag had ik het zelfde weer alleen dit keer was de rook iets minder erg en stonk het ook minder. daarna heb ik weer 50km op de snelweg gereden en er was niets aan de hand. vorige week heb ik een nieuwe radiator gekregen(heb toen om een druktest aangedrongen, deze was goed) verder verbruikt de auto geen olie maar hij rijd wel onzuinig 400km op halve tank terwijl ik niet hard rij (tussen de 80-100km/u ivm spitsstrook) Bij de laatste beurt is er 0.25L teveel olie op het blok gedaan dit hebben ze na 100km weer laten aflopen. Zou het mogelijk de Kat kunnen zijn? of heeft iemand anders een idee? er staat nu 126k op de teller Verder rookt de auto niet bij optrekken/schakelen.

Ik hoor graag jullie mening

alvast bedankt

robinmark

Geplaatst door robinmark (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je toevallig een extra verwarming op de auto zitten komt het daadwerkelijk uit de uitlaat of uit een dun pijpje

robinmark (0), 15 jaar geleden

ik heb geen idee of er een extra verwarming in zit het is een trendline uitvoering van mei 2005. en waar de rook vandaan komt kan ik ook niet zien, als ik de motor afzet komt de rook direct. waar zou de extra afvoer moeten zitten. de rook komt zover ik kan inschatten weg bij de uitlaat. Heb net ook weer een stukje gereden onder de motorkap ruikt het een beetje scherp chemisch. kan geen vette/vochtige plekken ontdekken op het blok. koelvloeistof nivo is bij een warme motor ong 1-1,5 cm boven het bovenste strepje. Verder heb ik een vlam onder de peilstok gehouden (geen geknetter en geen witte massa onder de olieres. dop. Auto heeft net de 30k beurt weer gehad en apk (gasmeting was goed)

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

de uitlaat van de verwarming zit of bij het rv spatbord of hij is verlengt tot ongeveer het midden van de auto naast de uitlaat denk dat er wel één opzit en dat de bougie die erin zit niet goed functioneerd

heb je er ook alleen last van als de buiten temp.onder de vijf graden is op je display?zo ja laat hem dan maar eens uitlezen

robinmark (0), 15 jaar geleden

afgelopen maandag was het idd niet echt warm en vanochtend ook niet. is dit uitlezen alleen mogelijk bij dealers of ook bij niet dealers? uitlaat zit li achter rook komt van onder li achter spatbord weg.
Ps waar zou deze extra verwarming voor moeten dienen?

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

als de temp.onder de vijg graden is en je start de auto wordt de kachel sneller warm het is bijna gelijk aan een standkachel alleen die kun je voorprogrameren en een extra verwarming niet

laat hem maar even bij de dealer uitlezen weet niet of het ergens anders wil

robinmark (0), 15 jaar geleden

thanx ik ga dat woensdag even laten doen. en vanochtend had ik al 30min op de snelweg gereden daarna heeft de auto 1 uur stil gestaan. toen ongv 500m gereden en toen was de rook er weer.

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

wacht even af wat eruit de computer rolt t is best lastig om zo te zeggen wat het is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.