Volkswagen Golf V: Ruitensproeier voor werkt niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 BXE 105 pk

Ik heb in mijn golf V oem xenonlampen geplaatst. Tevens een High end 30 byte boordmodule uit een passat. Alles werkt, op de ruitensproeier voor na.

Als ik de hendel naar me toe haal sproeit de achterruitensproeier ipv de voorruit. Ook gaat de achterruitwisser 2x op en neer. De voorruitenwisser wist ook 3x, maar sproeit niet.

Als ik de hendel van me af duw gebeurd er niets. Normaal zou de achterruitsproeier het dan moeten doen.

Kan het zijn dat er iets op de boordnetmodule niet goed staat, of kan er in vcds wat mis gegaan zijn? Ik heb geen idee.

Odelot

Geplaatst door Odelot (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Inderdaad of een coderings probleem of de verkeerde module want je hebt er 1 gemonteerd van een Passat in een Golf. Dat zou natuurlijk niet goed kunnen werken in jouw Golf tenzij het onderdeelnummer hetzelfde is. Is dat zo?
Zoja dan staat hij verkeerd gecodeerd. Misschien staat hij gecodeerd alszijnde variant ipv sedan of andersom want dan krijg je vaak dit probleem.

Odelot (0), 12 jaar geleden

Hoi Ricky,

Het probleem is opgelost. Boordnetmodules zijn gewoon uitwisselbaar. Er zijn heel veel soorten voor golf V, passat, jetta etc. die allemaal uitwisselbaar zijn en allemaal verschillende mogelijkheden hebben.
Mijn probleem was een kapot relais. Er is wat mis gegaan met de relais overzetten, waardoor een relais niet goed meer werkte. Er zijn 2 relais die geschakeld werken. Als er daar 1 van niet goed werkt krijg je dit probleem dus. Heb nu het relais even een beetje rechtgebogen (maakte geen contact meer en kon dus niet open/dicht) en nu werkt het dus goed. Wel een nieuwe besteld ook.

Bedankt voor het antwoord in elk geval!

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Oke thanks voor de oplossing

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.