Volkswagen Golf: ruitenwisser

Bouwjaar: 2000

Mijn ruitenwisser gaat zodra ik hem op de nulstand zet (uit) 10 x heen en weer. daarna blijft hij op een willekeurige stand staan.
Ook 's-morgens op contact zetten gaat de ruitenwisser 10x heen en weer....

Weet iemand een oplossing?
bvd

janss059

Geplaatst door janss059 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 19 jaar geleden

meestal is het met een nieuwe ruitenwissermotor verholpen.

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Controleer je relais eens.
Die kan wel eens kapot zijn.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk ruitewissermotor defect. Op de motor staat een constante + om altijd te kunnen eindigen op dezelfde plaats en met de ruitewisserschakelaar zet je de ruitewissermotor in beweging. Iets heel raars, heb ook wel eens gelezen dat het verkeerde vet of teveel vet in de motor zit zodat er een valse verbinding tussen de constante en de geschakelde +.

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Ik ken geen vet dat zo goed geleidt dat het de stroom van een wissermotor kan voeren.
Neem de permanente + eens los en kijk of het dan weg is. Als het weg is, zit het in de motor. Dit denk ik ook.
Als het in de schakelaar/relais zou zitten, zou de motor wel aan kunnen gaan, maar in ieder geval in de ruststand terugkeren.

janss059 (0), 19 jaar geleden

Het vreemde is dat de ruitenwisser in alle standen van de schakelaar correct werkt, dus ook in de nulstand terug keert bij de timer schakelstand. daarom denk ik dat de motor wel goed is.

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Heb net het schema even bekeken in de vraagbaak:
De wissermotor wordt 'slim' bestuurd denk ik. Er gaat een signaal van de motor naar de electronische regeling. Dit signaal is 12V of 0 volt afhankelijk van de positie van de motor. Zo herkent de regeling de positie van de wissers.
Als dit signaal niet komt, kan ik me voorstellen dat de regeling na enige tijd besluit om de wissers toch uit te zetten.
Dat zou ook het vet verhaal kunnen verklaren. Het signaal wat van de motor komt hoeft de motorstroom niet te voeren, alleen een signaalstroom.
Volgens de vraagbaak (overigens model t/m 1999, dus zou iets anders kunnen werken bij 2000) is de signaaldraad groen en pin 4 op de wissermotor. Pin 11 op de electronische regeling.

janss059 (0), 19 jaar geleden

Dutch, bedankt voor je informatie. Kun je mij het schema mailen? Of anders vertellen waar ik het kan halen/kopen?
Met schema is het beter zoeken.
b.v.d. Paul janssen

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Op http://volkswagen.msk.ru/en http://members.home.nl/abuw1/ staan diverse electrische schema's. Mocht je het niet kunnen vinden, dan zoek ik even of ik nog een electronische versie heb.

janss059 (0), 19 jaar geleden

Dutch,
Ik kom op de betreffende site's maar kan als ik een schema wil,openen wel een icoontje links boven maar kan deze pagina niet openen. Hij blijft wit.

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Dan zet ik die 2Mb even in je mailbox. (Ik hoop dat je breedband hebt.)
Ik zag overigens in het schema dat de signaal draad naar aarde verbonden wordt of naar een niet connected pin. Er komt dus geen 12V uit. De vraagbaak had me dus even op het verkeerde been gezet.

Maar ehh... Je mailbox is vol. Ik krijg de mail terug. Mail me even als hij weer leeg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.