Volkswagen Golf: Ruitenwisser

Bouwjaar: 1999

Hallo,
Sinds kort werkt mijn ruitewisser in stand 0 gewoon door. De andere standen van de schakelaar werken normaal, ik kan ze nu alleen afzetten door de zekering eruit te halen. Het gaat hier trouwens om een golf 4 1,9 SDI uit 1999. Alvast bedankt voor jullie medewerking.
Groet,
Jan

Jan4950

Geplaatst door Jan4950 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eigenlijk moet je ff de schakelingen van de schakelaar doormeten aan de wissermotor. Als die goed zijn dan is de wissermotor stuk.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ik vermoed dat het de wissermotor betreft...

suc6

sarabande99 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat het het intervalrelais is

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

tijdens het euvel de steker van de schakelaar trekken als hij dan stopt is je schakelaar stuk

Jan4950 (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik heb enige tijd geleden de oplossing van mijn probleem op de site gezet maar waarschijnlijk was ik op dat moment niet ingelogd. Dus hier nogmaals de oplossing. Onder het dashboard aan de linkerkant boven de pedalen zit een reiaisblok. Hierin zitten twee relais. Aangezien de ruitenwisser in de nulstand van de schakelaar gewoon bleef doorvegen moest het probleem worden gezocht in de verbreekcontacten van de relais. Ik heb met een fijn waterproof schuurpapiertje de contacten schoongeschuurd en vervolgens de contacten met contactspray licht ingespoten. Het probleem is uit de wereld. ik hoop dat iemand iets met deze oplossing kan doen. Bij VW zouden ze het complete relaisblok vervangen en de klant een dikke rekening onder de neus schuiven. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee. Gewoon logisch nadenken en je boerenverstand gebruiken kan je veel euri's besparen. Succes,
Groet, Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.