Volkswagen Golf: Schokken

Bouwjaar: 1998

Tijdens het file rijden schokt de auto als ik gas geeft of als ik het gas pedaal los laat. Aan de motor ligt het volgens mij niet maar eerder aan de aandrijf as of de versnellings bak.mijn auto heeft 210 duizend km gereden. Is het bekend als de aandrijf as speling heeft de auto gaat schokken.

Bouke1400

Geplaatst door Bouke1400 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens naar de motorsteunen.

een slechte (slappe ) motorsteun veroorzaakt dit ook.

succes

Street54 (0), 18 jaar geleden

ik heb dit probleem ook, enkel in mijn 1ste 2 versnellingen. Komt amateuristisch over zo rijden. Over welke motor gaat het?
De mijne is een 1600 van 1999 met 122000 km op de teller en heeft ook problemen met het schakelen (zie topic)

Bouke1400 (0), 18 jaar geleden

Om te beginnen, bedankt Arie lijkt mij een waardevolle tip om de motorsteunen te vervangen. Had ik zelf niet aan gedacht en ik zie dit wel als oorzaak van dat schokken, zal deze week gelijk de motorsteunen bestellen.

Wat betreft Street54: Ik rij een golf IV 1600 uit febr. 1998.Heb je al naar het stangen mechanisme van de versnelling gekeken? Laats had ik een rammel onder de motorkap (wat uitendelijk een stabilisator rubber was )en toen vond ik een hefboom met veel speling. Dit is de hefboom met een bruine teflon lager vlak achter de versnellingsbak.Ik zeg niet dat het dit is maar toevallig heb ik deze week dit item besteld bij de dealer en deze kost 34 a 36 euro. De dealer had er 10 op de plank liggen en volgens mij hebben ze wel vaker problemen met deze stangen mechanisme anders hebben ze er niet zoveel op voorraad liggen.Ook het afstellen moet niet makkelijk zijn misschien lig het dus aan de afstelling maar heb daar geen kennis van.

Bedankt/suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.