Volkswagen Golf: Ruitenwissers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: V5/ 2,3

Ik heb een storing aan de ruitenwissers van deze Golf uit 1999.deze gaan namelijk zeer traag - lanzaam over de ruiten het ligt niet aan de bladen.....wie kent dit probleem en waar moet ik naar kijken.

snowman11000

Geplaatst door snowman11000 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Vw en Audi monteur (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je al eens gekeken naar de morot wat hij doet kan ook aan het mechanisme lichen

v gr cmerk

snowman11000 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord..Ik heb enkel het mechanisme gesmeerd van buiten af maar heeft niets geholpen en nog niet uit elkaar gehad .Het was ook mijn eerste gedachte dat het daar zou kunnen zitten,en of de motor maar wil ik nog even niet aan denken maar kan natuurlijk ook net zo goed .Ik ga een dezer dagen het spul geheel open gooien maar vandaar eerst deze vraag voordat ik daar aan begin.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Mechaniek zit vast,gebeurd wel vaker,je kunt hem vaak nog wel demonteren om het spulletje te smeren,of gewoon vervangen.

Ricky,

Vw en Audi monteur (0) PRO, 16 jaar geleden

van buiten af smeren helpt niet omdat je niet bij de schanierpunten komt en als het egt vast zit dan kun je spuiten wat je wil komt het niet los ik denk zelf dat het het mechanisme is omdat de motor nog werkt maar kun je even meten he zolang er spanning op blijft staan

en als je het dan toch in je handen hebt en je probeert hem te bewegen dan zie je of het mechanisme werkt of niet

veel suc6 en hoor het wel van je

v gr cmerk

snowman11000 (0), 16 jaar geleden

Ok,::ik ga er mee aan het werk! en zodra ik iets gevonden heb doe ik even bericht.

Gr, jan

snowman11000 (0), 16 jaar geleden

Zo zo... weer een problem opgelost...Ik ben er maar gelijk aan begonnen en het is zeer gemakkleijk te doen omdat het een buizen- unit is waaraan alles gemonteerd zit haal je er zo compleet uit.En (idd G. Merk had gelijk de aandrijfassen van de wisserarmen zaten muurvast.onbegrijpelijk dat de boel nog gedraaid heeft.De alu huizen waarin twee bronzen bussen zitten waren deels de boosdoenders het vet daarin was totaal verdwenen en de assen waren tevens aangevreten.

Deze constructie is niet geheel waterdicht vanaf de boven enkel afgesloten een kleine O ring en die moet er voor zorgdragen dat er geen water bij komt..dus toch wel. De aandrijf assen en bronzen bussen even opgeschuurd nieuw vet erin nieuwe O ringen erop. en alles gemonteerd binnen 1,5 uur en het draaid weer als nieuw tevens nooit geweten dat die VW wissers zo'n snelheid konden behalen...super!!

NB: Bedankt voor het meedenken nog en tot een volgend probleem maar weer!

Gr, Jan

Santa (0), 16 jaar geleden

1,5 uur...............

Maar goed dat je het zelf gedaan hebt en NIET de dealer!

Volgens mij zijn die mechanismes niet zo duur.

Ik weet zo niet of het hetzelfde mechanisme is als die van een A3, maar die van de A3 kost NIEUW een schijntje.....

snowman11000 (0), 16 jaar geleden

Santa, zoals ik al schreef het is zeer goed te doen hoor..enkel de constructie is niet zo Super deze wisser aandrijassen zitten net onder een verkeerde hoek en ook nog deels onder de waterdruipgoot en dat is minder en ..vragen om problemen op de lange duur..maar als je deze constructie weer te goed maakt staan veel jongens zo zonder werk..toch!

Vw en Audi monteur (0) PRO, 16 jaar geleden

oke hoor weer dat het goed verlopen is het is een bekend probleem bij vw en audi

maar ik wis niet dat je met opschuren nieuw vet en o ringen het kon maken ik heb altijd bij een dealer gewerkt en ja wij zette het iedere keer nieuw
je moet wel opletten met monteren op de rust stand

maar dat zal wel goed zijn gegaan
tot het volgend probleem

groetje c merk

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vervangen is geen kunst, goed repareren wel..........

Gr.

snowman11000 (0), 16 jaar geleden

Danke je heren voor de aanvulling en (idd Petje vervangen is de weg der minste weerstand,maar ook meestal de duurste . Maar ik vind het tevens leuk om te doen en ook wel weer een uitdaging om zoiets zelf dan aan het draaien te krijgen enkel met moeite en zonder centjes.Maar het aller belangrijkste is dat je wel weet waarmee je bezig bent en niet zo maar iets aan rommelen bent en de boel verprutsen..of nog erger ...en dan tot slot toch maar naar de garage gaan....met de vraag zou je even willen kijken naar mij wisserbladen ect ......die doen plotsklaps toch zo raar....heb je er aangezeten ???...nee daar kom ik niet aan!!! ..,,ik ken deze evaringen al heb vroeger ook te lang onder een koni brug gestaan in de jaren 60/70 het ouderwetse sleutelwerk vandaar!!

Gr, jan

Santa (0), 16 jaar geleden

Mee eens, Snowman, maar toch..........................
Voor het bedrag wat je voor zo'n mechanisme kwijt bent, wil IK het werk er niet van hebben............

snowman11000 (0), 16 jaar geleden

Beste Santa....de VW Dealer zit bij mij op de hoek en heb zojuist even navraag gedaan wand je maakte me toch wel nieuwsgierig.........Zij vertelde mij dat het losse - frame ca 50 euro excl kost en da's een hoop geld toch (vindt ik)!!!! En zij gaven tevens ook nog de tip dat het te demonteren en schuren van die asjes en weer invetten ..ect een fluitjes was -)en je hebt je boel dan toch los liggen en dat is ook zo..............ja Toch!

Santa (0), 16 jaar geleden

Een Golf V5 rijden en dan 50 euro ex voor een compleet NIEUW ruitenwissermechaniek veel geld vinden...??

Ik kan natuurlijk NIET in andermans portemonnee kijken maar het is dan te hopen dat je verder geen mankementen aan je auto gaat krijgen.

Zoveel nieuwe onderdelen zijn er heden ten dage niet meer te krijgen voor 50 euro, laat staan dat je überhautpt onderdelen kunt "repareren"......

Maar ik hoop dat jouw reparatie afdoende is geweest...!

snowman11000 (0), 16 jaar geleden

Tot slot ...soms is het zinvoller en zelfs ook nog een kunst om niet meer verder te willen redetwisten!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.