Volkswagen Golf IV: ruitenwissers gaan traag

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een probleem met de ruitenwissers. Als ik die aanzet dan gaan ze heeeeeel traag heen en weer. Net alsof hij de geest gaat geven.

Wat kan dit zijn??

bvd Gr Dennis

spoorzoeker

Geplaatst door spoorzoeker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Beste Dennis,

Waarschijnlijk moet je het probleem in het mechanisme zoeken, daar waar het asje in draait zal voor 99% stroef gaan, vandaar dat de zeer langzaam gaan, laat ze maar niet te lang vegen nu ze zo gaan, anders verbrand het motortje.

Gr Stefan

spoorzoeker (0), 14 jaar geleden

Beste stefan,

Bedankt voor je antwoord, ik heb vandaag het mechanisme los gehaald en dat stond gewoon VAST aan een (1) kant. Na flink hameren kreeg ik het asje los. Alles schoongemaakt in ingesmeerd en het werkt weer.

mvg Dennis

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mooi om te horen Dennis,

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

wdr (0), 14 jaar geleden

Beste Stefan,
Ik begrijp dat je de expert ben (al zal Dennis dat nu ook zijn ;))
Mijn ruitenwissers gaan de eerste keer langzaam rond, en de tweede keer stopt ie halverwege (handig als het regent).
Vervolgens doet ie nix, en een minuut later klik ik 1x naar onder en dan gaan de wissers naar de oorspronkelijke stand, om vervolgens nix meer te doen.
Zelfde probleem??

Bvd, Willem

ps. over welk mechanisme gaat het?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je pakt je ruitenwisser eraf dan op dat asje waar je ruitenwisser opzit, zit vast in het huis waar hij normaal gesproken moet ronddraaien dan moet je effe heel het mechanisme eraf pakken en asje proberen eruit te tikken zal wel geborgd zitten met circlip bovenop,draad niet beschadigen anders past je moer er niet meer op zaakje goed schoonmaken lichtjes opschuren en vet erin en weer terugmonteren

wdr (0), 14 jaar geleden

gaan we proberen! dank u alvast!

wdr (0), 14 jaar geleden

@robby: inderdaad precies zoals je zei. dus bedankt!!
kostte wel enige moeite om de draaiasjes los te krijgen, 1 zat echt muurvast, moest paar keer goed met de hamer op de assen rammen, maar goed..
ze gaan weer als een gek!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

goed gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.