Volkswagen Golf: Schakel problemen golg 4

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

ik bezit een Golf 4 variant tdi uit 2000. Nu valt het me de laatste tijd op dat ik af en toe niet in de versnelling kom (uiteraard met koppeling ingedrukt). Dit is voornamelijk bij het weg rijden van het verkeerslicht (dus van vrij naar 1ste versnelling). Vandaag gebeurde mij zelfs dat ik bij het verkeerslicht met koppeling ingedrukt in z'n 1ste begon de auto langzaam te rijden. Toen ik naar z'n vrij schakelde kwam ik niet meer in de eerste versnelling. Na een aantal keren "pompen" met de koppeling en schakelen naar z'n drie en vier, kwam ik eindelijk weer in de eerste versnelling. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

jako4857

Geplaatst door jako4857 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan zijn dat je koppeling niet helemaal vrij komt en de koppeling moet worden bijgesteld.

Normaal is de versnellingsbak gevuld voor het leven met olie, du peilen kan alleen op de brug, horizontaal en dan het vulgat openen en zien of de olie nog niet eruit loopt of bijvullen tot het eruit begint te komen.

Cor

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

de koppeling bij dit type is niet af te stellen en is hydraulisch... waarschijnlijk zit het probleem in de schakelkabels/afstelling? indien de bak niet overmatig zweet/lekt? (kun je zien) is er geen twijfel over het oliepeil..

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.