Volkswagen Polo: schakelprobleem speling in 1, 3 en 5 - afstellen ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 55kw

VW Polo uit nov 1999. Probleem met schakelen naar 1e, 3e en 5e versnelling, daar is te veel speling. Ik heb de auto net en weet dus nog weinig van de auto. Er zitten ook geen boekjes bij. Voor wat ik hier lees bij Problemcar wordt er veel gesproken over schakelstangen bij dit type auto en bouwjaar. Kan iemand mij aan een schema of instructie helpen voor het afstellen van de schakelstangen?

merc131

Geplaatst door merc131 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Vaak is het een kwestie van slijtage waardoor er speling ontstaat.
Afstellen heeft dan geen zin. Beter is eerst de slijtage verhelpen daarna afstellen (indien nodig)

Gr. paul

merc131 (0), 10 jaar geleden

Misschien was ik niet helemaal duidelijk, maar het gaat hier niet om een beetje speling, maar om behoorlijke speling. De pook gaat te ver door in 1e, 3e en 5e. Als ik met zachte hand schakel, dus niet te ver door ga, gaat het goed. Waarschijnlijk is er iets mee gedaan en niet goed afgesteld. ?

merc131 (0), 10 jaar geleden

Bij VW geweest. Schakelmechaniek moet gereviseerd worden, maar dan nog kan het zijn dat er speling is en dat er dan nog iets anders gemaakt moet gaan worden.

Heeft iemand een afbeelding of schema van het schakelmechaniek of van de schakelstangen (hoe die afgesteld kunnen worden).

merc131 (0), 10 jaar geleden

Bovenstaand probleem is nog niet opgelost, maar voorlopig is er wel mee te rijden. Eerst andere problemen oplossen: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.