Volkswagen Golf II: schilfers in olie

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 90pk

Heb probleem met een golf 2 van 1991, deze had paar maanden geleden zijn oliepomp stuk, vervangen door nieuwe, nieuwe dichtingen aan krukas gestoken, nieuwe dichting carterpan, nu heeft deze steeds het probleem dat er schilfers in de olie zitten, precies losgekomen stukjes koppaking, deze heeft geen druk op zijn darmen, en de koppaking is nog ok, ja, deze kunnen natuurlijk ook van andere plaats afkomstig zijn, heb de motor verschillende malen gespoeld met flush out, maar steeds hetzelfde probleem, de zeef van de oliepomp die verstopt met deze schilfers, heeft er iemand ooit iets gelijkaardigs meegemaakt?

mkcarperformance

Geplaatst door mkcarperformance (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, voelen de schilfers zacht of hard aan ? Het kan lagermateriaal zijn van een hoofdlager of drijfstanglager, maar ook van het lager van de oliepomp aandrijf as welke door het motorblok loopt in lengterichting. Als je oliedruk meet en deze ligt bij stationair toerental tegen de minimum grens aan kan dat een indicatie zijn van een defect lager.

Of carterpan weer loshalen en drijfstang/krukas lagerkappen een voor een verwijderen. Dan kun je ook kijken of de as van de oliepomp aandrijving veel speling vertoont in de lagerzittingen.

Groet Jan227

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Wat is de kleur van de schilfertjes?

mkcarperformance (0) PRO, 15 jaar geleden

De schilfers voelen hard aan, maar het is geen metaal ofzo, het lijken meer plastic schilfers, of stukjes dichting ofzo, deze schilfers hebben een bruine, rosse kleur.

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, het zou kunnen zijn dat de schilfers zgn "babbit" materiaal is ; dit is de bekleding van glijlagers die in verbrandingsmotoren worden toegepast. Babbit is een legering van o.a tin en koper. Dus wat betreft de kleur zou mischien ook kunnen.

Groet Jan227

Hans4040 (290) PRO, 15 jaar geleden

als je de dop van een nieuwe bus olie afdraaid, blijft er een plastic ring op de bus zitten.
Is die niet in de motor gevallen?
Het is maar een idee, maar je weet nooit.

mvg,
Hans.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

Geen cent meer aan dit blok uitgeven, heeft gedraait met een defecte oliepomp. Waarschijnlijk veel meer schade dan je zou denken......... (alle lagers, van alle draaiende delen)

Rijd door todat ie het niet meer doen, daarna gewoon een ander blok uit een sloper halen. Is goed aan te komen en kost weinig en hangt er zo in.

Audifreak763 (0) PRO, 15 jaar geleden

Amen

mkcarperformance (0) PRO, 15 jaar geleden

hallo, neen, het probleem met de schilfers deed zich al voor van toen de oliepomp nog niet stuk was, maar de eigenaar van de wagen heeft besloten deze te verkopen, dus het zal een probleem voor iemand anders wezen allemaal dank

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Audifreak763]Amen[/quote]
Wat ik zo jammer vind is dat velen gaan zitten kloten terwijl mijn oplossing de snelste, betrouwbaarste en goedkoopste klap is in dit soort gevallen. Als we het lijstje van de topicstarter optellen heeft hij allang de prijs betaald van een blok uit een donorwagen. En voor al die uren die nodig waren om de onderdelen die gekocht zijn te monteren had het blok allang in zijn wagen gehangen. Ik weet dat mijn reactie bot over komt, maar een rotgedraait blok van een golf II reviseren is gewoon geld wegsmijten.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=mkcarperformance]hallo, neen, het probleem met de schilfers deed zich al voor van toen de oliepomp nog niet stuk was, maar de eigenaar van de wagen heeft besloten deze te verkopen, dus het zal een probleem voor iemand anders wezen allemaal dank[/quote]
die schilfers zijn waarschijnlijk de voorbode geweest van een oliepomp die kapot was en uiteindelijk finaal stuk ging lopen; ding haalt eerst een tijdje zijn opbrengst/druk niet......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.