Volkswagen Passat V5: Schokken bij gas los

Bouwjaar: 2000

Vaak als ik het gas los laat stottert en schokt de auto. Dit gebeurt met name in de lage versnellingen, maar soms ook in de hogere.
Het schokken gebeurt meestal ook als ik laag in de toeren constant wil rijden ( < 1800 rpm, vooral in zn 2 bij 20-30 km/uur). Ook draait de motor stationair niet helemaal lekker. Hoewel ik het niet zie aan de naald, zit er toch iets onrustigs in de stationairloop.
Als ik optrek en het gas indruk gaat alles gewoon soepel, dan houdt hij niet in. Ook niet als ik wat hoger in de toeren constant rij.

De auto is al uitgelezen, maar daarbij zijn geen bijzonderheden geconstateerd.
De bougiekabels zijn al vervangen en het gasklephuis is schoongemaakt, de lmm wilde ik controleren door de stekker even los te halen, maar ik krijg hem met geen mogelijkheid los. Verder piept de v-snaar (of een rollager) soms, maar dat lijkt me niet echt relevant.
Ik zit nu te denken om het brandstoffilter te vernieuwen, veel meer kan ik zelf niet bedenken. Is dat een poging waard, en heeft iemand nog andere ideeën waar het aan kan liggen?

vizsler

Geplaatst door vizsler (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Passat32B (0), 18 jaar geleden

ik had precies hetzelfde probleem met mijn 5-cilinder Passat uit 1985(!) met JS-motor. Hij liep toen maar op 4 van de 5 cilinders, vervuiling was de oorzaak, maar jouw wagen is natuurlijk heel anders qua motor. Succes ermee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.