Volkswagen Passat: Schokken bij rijden op cruise control

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 90 PK

De origineel gemonteerde cruise control van mijn volkswagen passat TDI 90 PK diesel uit mei 2000 (net voor de model update) hapert. Bij het rijden van een constante snelheid op cruise control houd ie steeds even in, en komt met een schok weer terug naar originele snelheid. Dit gebeurd soms om de seconde, soms om de halve minuut. Bij het versnellen of vertragen via de cruise conctrol (met het knopje / schuifje op de hendel) valt ie af en toe uit.

Het volgende is reeds gebeurd:

Montage nieuwe richtingaanwijzer / cruiscontrol hendel (moest toch, richtingaanwijzer deed gek) Het richtingaanwijzerprobleem was hiermee opgelost. Cruiscontrol probleem blijft.

Uitlezen van het motormanagement tijdens een rit: hieruit bleek dat de brandstoftoevoer voor korte tijd onderbroken werd. Volgens de garage moet het motormanagement vervangen worden.

Mijn theorie:
Zou het niet aan de snelheids sensoren kunnen liggen? Slechte input --> slechte output. Ik heb 1 of 2 keer mijn snelheidsmeter zien schokken.

Hopelijk zijn er mensen die dit probleem eerder tegen zijn gekomen en een oplossing weten. Daarvoor alvast hartelijk bedankt.

ralfknape

Geplaatst door ralfknape (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik2819 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,volgens mij was er bij dit type een probleem in het instrumentenpaneel.Vraag of ze bij de dealer even in de "oude" databank voor techische problemen willen kijken.

Gr Erik.

ralfknape (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Ik zit bij een merkeloze bovag garage, dus naar de dealer ga ik niet.
Wat bedoel je met naar oude gegevens kijken? Hier op het forum???

Alvast bedankt! Ralf

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

Oude handboek service techniek bij de dealer dus zal je er toch even heen moeten want ze moeten hem ook uitlezen i.v.m. merk en datastand
Als je geluk hebt kunnen ze het nog vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.