Volkswagen Golf V: schokkend optrekken bij koude motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Tdi 77 kw

Ruim een jaar geleden heb ik mijn koppeling en vliegwiel laten vervangen (vast vliegwiel).Nu heb ik sinds kort het volgende probleem met het optrekken als de motor helemaal koud is.



Bij het opkomen vd koppeling trilt de motor in de ophanging. Het lijkt (voor het gevoel) dat de motor af wil slaan.

Dit gebeurt alleen als de auto helemaal afgekoeld is (ongeveer 6 uur niet gebruikt is). Dit gebeurt zeer frequent. Naar 1 á 2x de koppeling gebruikt te hebben is dit probleem verdwenen en werkt de koppeling/vliegwiel perfect.

Stationair loopt de motor perfect (ook een koude motor)

Geen enkel probleem met starten

Geen foutcodes met uitlezen.

Zodra de auto ook maar iets warm wordt is het probleem verdwenen. (probleem doet zich alleen voor als de auto ca 6 uur of langer gestaan heeft).

Het probleem doet zich niet altijd voor.



Waar zou dit aan kunnen liggen en wat is de oplossing?

FrankG82

Geplaatst door FrankG82 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Motorsteunen zijn nog wel goed ? anders zou je haast gaan denken dat de koppelingsplaat zijn werk niet helemaal goed doet.
brandplekken op drukgroep/koppelingsplaat/vliegwiel geven ook dit soort verschijnselen , onregelmatig oppakken van de koppeling.
Het kan ook nog zijn dat je koppelingsplaat niet helemaal soepel over de priseas glijdt.
plaat vet door olielekkage ?

FrankG82 (0), 10 jaar geleden

motorsteunen zijn goed, het probleem is ook alleen als de motor koud is. Na een paar keer optrekken is het probleem verholpen (zodra de motor iets warm wordt). Zou dit ook een probleem vd verstuivers kunnen zijn?

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Stel je hebt een snel trillende linkervoet, zo voelt het dan? Hahahha Ik zou ook inderdaad denken aan de koppeling/vliegwiel. Als je dit laat voelen aan een ervaren monteur dan weet je het zeker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.