Volkswagen Golf V: Golf 5 blower verwarming doet het niet?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 90pk

Hallo iedereen,
Ik heb een probleem met een golf 5 (met manuele verwarmingspaneel, dus geen climatronic).
De blower doet het niet, op welke stand hij ook staat, dus voorschakelweerstand kan het niet zijn (deze hebben we toch vervangen voor de zekerheid, maar helaas.) Ook hebben we de blazer gedemonteerd en rechtstreeks 12volt opgezet en deze draait, dus dat kunnen we ook uitsluiten, maar op de fiche die op de blazer komt meten we maar 1,7Volt (op welke stand hij ook staat).
Maar wat je ook doet aan de bediening hoor je in de verte (als het muisstil is) een tik en dan blijft het even kort na elkaar een paar keer tikken, het klinkt zoals een relais dat op en af springt..

Ik heb de wagen uitgelezen en dit kwam er als foutcode uit:
Adres 17: Instrumenten Labels: 1K0-920-xxx-17.lbl
Onderdeel No: 1K0 920 861 B
Component: KOMBIINSTRUMENT VDD 0814
Codering: 0001103
Werkplaats#: WSC 02968 202 57195
VCID: 285482D49BB4245EFC3-807D

1 Fout Gevonden:
00003 - Regelapparaat
014 - Defect


Kan dit ermee te maken hebben?
en waar vind ik deze regelmodule? helemaal achteraan het dashboard of,..? We hebben gezocht van waar het getik kwam maar het is niet echt duidelijk..

Alvast bedankt :)
Mvg

emile1

Geplaatst door emile1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

emile1 (0), 10 jaar geleden

wie kan me hiermee helpen aub?
Alvast bedankt :)
Mvg

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Je zult toch echt een bedradingsschema erbij moeten pakken en gaan meten op diverse punten om tot een conclusie te komen. Ik zou als eerste alle zekeringen gaan controleren. Als je al vanaf het kachelpaneel naar kachelmotor niks meet dan moet je gaan meten of kachelpaneel wel spanning heeft en zo verder zoeken/meten. Stel je hebt gewoon spanning op het kachelpaneel maar deze heeft geen spanning op de stekker die naar kachelmotor gaat dan is het paneel stuk, stel je meet daar wel 12 Volt dan probleem daarna dus bedrading e.d. maar je zult toch moeten gaan meten en met iemand die ervaring daarmee heeft mocht jij geen ervaring daarmee hebben.


Die foutmelding zegt dat je instrumentenpaneel defect is. Dit heeft er niets mee te maken en als je instrumentenpaneel gewoon goed werkt dan deze foutmelding negeren.

emile1 (0), 10 jaar geleden

We hebben het voorlopig met een schakelaar aangesloten, omdat we het probleem niet onmiddelijk vonden en de eigenaar van de wagen had zijn auto nodig.
Alvast bedankt :)
Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.