Volkswagen Golf IV: schurend geluid inschakelen climate control

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Hallo, sinds een aantal dagen is bij het inschakelen van de climate control een schurend/ratelend geluid vanonder de motorkap hoorbaar.
Bij uitschakelen verdwijnt het ook weer meteen. Bij luisteren lijkt het bij de multiriem of de ventilatoren vandaan te komen. Wie heeft een idee wat het kan zijn en wat eraan gedaan moet worden? Bedankt!

Pieter_Golf1.8T

Geplaatst door Pieter_Golf1.8T (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ik denk dat de koppeling van de airco pomp de oorzaak is het moertje in het middenvan de poeli breekt wel eens af of loopt los dus kijk daar maar eens goed naar.
dat dat schuurende geluid onstaat komt door dat de afstand tussen de delen van de poeli tegroot geworden zijn en daar door gaat klapperen.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Of lagers van aircopomp versleten.

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Ik ga ook voor een defecte magneetkoppeling.

dutch123 (65), 15 jaar geleden

Magneetkoppelingen zijn zwak, maar bij airco bedrijven te krijgen voor 50 euro. Dealer verkoopt volgens mij nog steeds een complete set incl. magneetspoel etc. Dat kost meer en levert onnodig werk op.

hcaluwe (0), 15 jaar geleden

Sluit mij hierbij aan!

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Let op :Topicstarter zegt:"Hallo, sinds een aantal dagen is bij het inschakelen van de climate control een schurend/ratelend geluid vanonder de motorkap hoorbaar.
Bij uitschakelen verdwijnt het ook weer meteen"

-Het lager van de magneetkoppeling draaid altijd.
-De lagers van de pomp draaien pas wanneer de aircopomp wordt aangestuurd.

Pieter_Golf1.8T (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! De moer in het midden van de pouli heb ik gechecked, deze was strak aangedraaid en geeft geen speling. De climatecontrol functioneert verder goed, koelen en blazen e.d. is verder geen probleem, alleen het schurende komt erbij. Is er nog een mogelijkheid waardoor ik kan bepalen of het waarschijnlijk de lagers van de aircopomp of de magneetkoppeling betreft?

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja laten draaien en luisteren of je dat kan vast stellen.


groetjes jan.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Pieter_Golf1.8T]Is er nog een mogelijkheid waardoor ik kan bepalen of het waarschijnlijk de lagers van de aircopomp of de magneetkoppeling betreft?[/quote]
Rij even langs een garage en vraag of een monteur even snel kan luisteren,als dit de lagers van de pomp zijn,dan kan hij je dat in een paar seconden vertellen (een beetje goede monteur dan.....).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.