Volkswagen Transporter: schurend resonerend geluid bij lage toerental bij schakelen 2 na

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Als ik met mijn bus, met lage snelheid bijv in zijn 3 de hoek omga, krijg ik een raar schurend resonerend geluid uit de motor/versnellingsbak.
lijkt wel of hij bij lage snelheid en veel kracht gaat schuren, hetzelfde geluid krijg ik met lage snel heid in een te hoge versnelling.
weet iemand wat het is.

twan 72

Geplaatst door twan 72 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Uitlaatkoppeling achter de motor wil wel eens krassen - kraken. Kopervet of grafief op het contactvlak.
Succes.

merc131 (0), 12 jaar geleden

[quote=Punt]Uitlaatkoppeling achter de motor wil wel eens krassen - kraken. Kopervet of grafief op het contactvlak.
Succes.[/quote]
ik heb bij mijn transporter T4 ook een soort schurend, resonerend geluid bij het omgaan van de bocht en vooral als je in een te lage versnelling rijdt. Het maakt niet uit of je links of rechtsom gaat. En met gewoon recht vooruit rijden in een iets te lage versnelling hoor je dit ook. Het lijkt mij uit de versnellingsbak te komen, maar misschien is dat niet zo.

Waar zit de uitlaatkoppeling precies? Hoe kan dit geluid daar dan gecreeërd worden? Ik snap het niet helemaal. Zou je dat misschien nog nader kunnen uitleggen? Wellicht een tekening? Alvast bedankt.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

De uitlaat en het motorblok kunnen t.o.v. elkaar bewegen. Zeker bij alle voorwielaangedreven auto´s is dat zo .
Bij veel VAG auto´s is dat een grote conus die met klemmen tegen het spruitstuk zit geklemd.met een afdichtring er tussen. Het komt veel voor dat dit een knerpend krakend geluid geeft ook bij stationaire loop . Hittebestendig vet er tussen wat bij VW met een origineel onderdeelnummer te koop is . Voor het de - en monteren van die klemmen is een spec. gereedschap nodig .
Bij de wat oudere modellen lukt het ook door de eerste pijp flink van links naar rechts te bewegen en tegelijkertijd die haken te plaatsen. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.