Volkswagen Transporter: zekering 16 springt af en toe

Bouwjaar: 1999, Motorcode: acv 2.5 tdi

Ik heb vorige week een t4 op moeten halen welke wel startte, en dan aansloeg, maar daarna gelijk weer stilviel. In de werkplaats aangekomen beleken ook de richtingaanwijzers niet te werken. Zekering nr 16 vervangen en de auto bleef weer lopen en de richtingaanwijzers doen het weer.
Het probleem is nu dat de zekering af en toe (1x in de 2 dagen) weer springt. De eigenaar heeft zekeringen bij dus hij verwisseld steeds, maar morgen krijg ik de auto weer binnen om er verder mee te gaan. Ik heb de vorige keer de stekkerdoos van de trekhaak al vervangen, maar verder nog niets gedaan.

Iemand enig idee wat er nog meer op deze groep zit, of waarom de zekering afentoe springt?

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

De verlichting gelegen in het dashboardkastje kan de oorzaak zijn ? lampje maakt kortsluiting of de bedrading.

02erik02 (0) PRO, 12 jaar geleden

Mijn excuses voor de late reactie, de klant kon de auto soms maar een uurtje missen, en doordat hij zelf de zekering steeds verwisseld heeft kon de auto blijven rijden. Vorige week donderdag er weer wat langer aan kunnen werken, de bedrading bij de zekeringkast en naar het lampje van het dashboardkastje waren ok. Tussentijds al een nooddraad naar de richtingaanwijzer voor getrokken, maar geen verschil. Daarna een nooddraad naar de richtingaanwijzer achter, maar ook geen verschil.
Ik heb vorige week de stekkerdoos van de trekhaak vervangen, en de bekabeling bijgewerkt. De auto is uitgerust met een kabelboom voor een 13 polige stekker, maar er zat een 7 polige op, de rest va de kabels staken een beetje afgetaped achterin de stekkerdoos. Ik heb het vermoeden dat een van de losse kabels het contact van de richtingaanwijzer geraakt heeft en zo kortsluiting veroorzaakt heeft. De auto rijd nu alweer een week rond en de klant heet de storing nog niet terug gehad.

Groeten Erik en bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.