Volkswagen Scirocco: Scirocco g60???

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine

Een klant van mij vroeg of ik een Corrado g60 motor in zijn scirocco wou bouwen.
Nou was mijn vraag of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en wat er bij komt kijken ivm electronica motorsteuen ophanging e.d

Groeten Patrick

webfreak90

Geplaatst door webfreak90 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik2819 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb wel eens een g-60 motor in een golf gti type 1 gebouwd,deze is grotendeels gelijk aan de scirocco.De motorsteun bij de distributie kun je van de sc. gebruiken,je moet alleen de grondplaat vlak maken en eventueel een motorrubber van een sc. 16V gebruiken.De voorste motorsteun bij de startmotor kun je ook van de sc. gebruiken,nu heb je aal 2 richtpunten.Als je een bak met schakelstangen gebruikt kun je deze zo bevestigen.Ik heb voor de originele g-60 bak zelf 2 steunen gemaakt,voor degene bij de accu kun je grotendeels de sc. steun gebruiken,voor de achterste/onderste heb je op de bak weinig houvast,maar het is mogelijk.Koppelingskabel en hevel op de bak van een passat 1600 +/- bj 1988(anders noet je het hydraulisch maken.Schakelkabels door het schutbord naar binnen,schakelpookhuis bovenop de tunnel schroeven.Intercooler van een vw lt en daarvoor de accu iets schuin verplaatsen,en laadluchtleidingen aanpassen.

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag Patrick,

heeft ie al een besluit genomen....Wat het makkelijkste is om in te bouwen in een Scirocco 2 is een 2.0-16v. motor.Heb je ook 150 Pk. en een hele andere [snellere]motor dan een 1.8-16v. Mooie hiervan is dat je een complete kabelboom van een scirroco 16v. kunt gebruiken evenals de bak etc.
Enige wat je hoeft uit te wisselen is het blok zelf met de computer [deze moet je van 2.0-16v. hebben] Onderdelen van een scirroco 2 16v. zijn er genoeg. Als je nog adressen wilt hebben moet je maar mailen.Denk ook ff aan de remmen, snel rijden is niet zo'n kunst maar snel remmen wel.
Past ook allemaal van een 16V., zelf van een golf
Als het nog niet snel genoeg gaat voor je klant kan ie nog kiezen voor een andere chip [Wetterauer] in comb. met een katvervanger en een afgedraaid vliegwiel. Dan nog een open luchtfilter (sowieso wel handig want bij een scirroco zit het org.luchtfilter aan de andere kant) en je zit al redelijk in de buurt van de 200 Pk. [niet aan de wielen maar uit je blok] Zelf is een 2.0-16V. blok nog geschikt om een G lader aan te hangen of een turbo [Garret].
Kijk ook us op marktplaats, worden regelmatig blokken aangeboden die al bewerkt zijn
Als je meer info wil moet je maar mailen,


Hans

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

fgfg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.