Volkswagen Scirocco: schiet uit z'n 5de na vervangen koppeling

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i 8v JH

Beste mensen,

Sinds kort heb ik mijn drukgroep en koppeling laten vervangen nadat deze doorgeschoten was en er geen beweging meer mogelijk was met (ont)koppelen. Na deze reparatie schakelde m'n scirocco perfect, alleen nu schiet geregeld m'n bak uit z'n 5de versnelling. Als ik de pook tegenhoud met m'n hand blijftie er wel in, maar anders schiet hij steeds in z'n vrij.

Het is wel toevallig na de vervanging van mijn koppeling en drukgroep gebeurt. Wat zou dit kunnen zijn? Ben ik nu toe aan een andere bak? Dit terwijl voor de problemen met de koppeling dit nog nooit voorgekomen was en de bak altijd perfect schakelden.

Bak niet goed gecentreerd?
Of gewoon iets kapot gegaan in de bak?

Ik hoop dat iemand me hier wat over kan vertellen.

Bedankt!

Vriendelijke groeten,

Paul

Paul8584

Geplaatst door Paul8584 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat ze de schakelstang zelf hebben losgehaald en misschien niet goed hebben afgesteld.
Met mal afstellen en als dat niet helpt zal de bak los moetem

Paul8584 (0), 17 jaar geleden

ik zal er morgen over bellen.. maar het kan toch niet ineens dat er iets in de versnellingsbak stuk gegaan is? Zodra dit wel het geval zou zijn, wat gaat er dan mis in de bak?

stefan84 (0), 17 jaar geleden

hoe staat de pook als hij in zijn vrij staat ?

kan goed aan de schakel-stang-afstelling liggen,omdat de bak eraf is geweest en n.l. niet aan de bak zelf omdat deze niet uitelkaar is geweest tijdens de reparatie van de koppeling..

bij normaal rijgedrag lijkt het me stug dat er nu plots wat aan de bak is..en ook nog zijn 5e gang..

Stefan

Paul8584 (0), 17 jaar geleden

Ik heb nog niet gekeken hoe hij in z'n vrij staat, maar volgens mij vrij normaal. Ik heb net gebeld en ze vertelde mij dat het waarschijnlijk leek dat de kabel niet goed afgesteld staat.

Het enige wat ik eraan gedaan heb is de achterkant van de bak eraf gehaald heb om te kijken of de koppelingshevel beschadigd was nadat de koppeling doorschoot en er geen beweging meer in te krijgen was. Dit heb ik gewoon weer netjes terug gezet, gezien hier ook niet het mechanisme zit van de versnellingen lijkt me dit ook geen kwaad kunnen.

Verder is de scirocco altijd heel goed onderhouden en niet afgeragt en heeft maar 150.000 km gemaakt. Ik hoor het morgen wat de mannen van de garage kunnen vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.