Volkswagen Vento 1.9 diesel: Sensor

Bouwjaar: 1993

Goedendag, mijn temperatuur meter klimt maar 3/5 millimeter omghoog. geeft dus maar 60 graden aan... bij warme motor.
dit was een bekend probleem volgens volkswagen.
Ik heb er een nieuwe 4-polige sensor ingezet...., maar de meter komt nog steeds niet boven de 60/65 graden uit.

Wat zou het kunnen zijn??

Schreve

Geplaatst door Schreve (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 20 jaar geleden

De thermostaat, (ook)dat is namelijk een bekend probleem bij VW.

v.g. Jan

Schreve (0), 20 jaar geleden

De motor loopt niet heet ofzo, koelvloeistof staat ook altijd netjes op max, en de verwarming werkt altijd snel en goed.......
Verwacht nie dat het de thermostaat is......

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

toch de termostaat denk ik. heb het zelfde probleem gehad met een vento 1.9d van 94 , zelfde klacht nieuwe termostaat probleem opgelost. succes

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is de thermostaat, gaat te snel open. Wordt wel warm maar niet warm genoeg. Dit komt vaker voor bij VW. Niewe kopen en niet vergeten ook een afdichtings o-ring erbij te nemen. Deze kun je met goed fatsoen niet hergebruiken voor de prijs dat hij kost.

succes

Schreve (0), 20 jaar geleden

Kan het eigenlijk kwaad? wat zijn de nadelen als de thermostaat open blijft staan? een koelere motor is toch juist beter?

grt

djazz (0) PRO, 20 jaar geleden

De thermostaat gaat bij gemiddeld 80 tot 90 graden open om de koelvloeistof te koelen via de radiateur. Dit betreft een bedrijfstemperatuur en dient dus 'zo snel mogelijk' bereikt te worden voor een juist gebruik van het motorblok. Bij een openstaande thermostaat zal de auto deze bedrijfstemperatuur niet of veel later bereiken. Djazz.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.