Volkswagen Golf IV: service interval resetten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste mensen,

Kan iemand mij vertellen hoe ik de service interval van mijn golf reset, ik heb hem zelf een onderhouds beurt gegeven maar hij blijft in het scherm roepen om onderhoud.
Kan ik dit zelf doen of moet er toch een testkast aan te pas komen.

Alvast mijn hartelijke dank.

Jan

jan vw

Geplaatst door jan vw (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zal hier van iemand wel een oplossing krijgen hoe je dat zelf kunt maar het moet eigenlijk met de testkast gebeuren anders vervalt je longlife service en geeft hij opnieuw melding na 15000 km.
Als je longlife olie hebt gevuld kun je 30000 of 2 jr. verder.

jan vw (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, maar hoe moet ik hem nu zelf terug zetten. Ik vind het niet erg als hij over 15000 km weer een melding geeft dan kan ik hem alsnog verder zetten.

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ha Jan, dit kan nog met de knopjes op of in de tellerklok (zie onderhoudsboekje) Als dit niet lukt moet je hem met de tester terug laten zetten.
Uit mijn hooft, rechtse knopje indrukken tegelijk contact aan linker knop van klok uittrekken en wachten tot er 5 streepjes in je display komen.
suc6 Thijs

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=matthijs1]Ha Jan, dit kan nog met de knopjes op of in de tellerklok (zie onderhoudsboekje) Als dit niet lukt moet je hem met de tester terug laten zetten.
Uit mijn hooft, rechtse knopje indrukken tegelijk contact aan linker knop van klok uittrekken en wachten tot er 5 streepjes in je display komen.
suc6 Thijs[/quote]
Volgens mij bij een golf4 op deze manier:

1. Bij uitgeschakeld contact de terugstelknop van de dagteller (onder de snelheidsmeter) ingedrukt houden,
2. Schakel het contact in en laat de terugstelknop los.

Ik denk niet dat deze longlife interval heeft, staat anders op de sticker op de motorafdekking.

Rosse (0), 16 jaar geleden

Jan, let wel even op:

de longlife interval (30k of 2jaar) is niet hetzelfde als 2 maal gewone interval (15k of 1jaar). Een longlife interval houd namelijk rekening met verschillende parameters (verbruik, temperatuur, aftand, ...) om te berekenen wanneer je wagen onderhoud nodig heeft. Naargelang je rijstijl en omstandigheden kan dit varieren tussen 15k en 30k. Het kan dus in jouw geval zijn dat de boordcomputer beslist dat je na 20k onderhoud nodih hebt, maar op deze manier ga je dat dus niet weten en ga je 30k kilomter rijden met die olie!! Op deze manier is het dus onverantwoord om longlife te rijden!

golf86 (0), 16 jaar geleden

hij zal waarschijnlijk 15k aanhouden en dan is er geen probleem lijkt me.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.