Volkswagen Golf: Signaal toerenteller KR

Bouwjaar: 1987

Beste Heren

onlangs werkt de toerenteller niet meer!

welke kleur kabel moet ik zoeken wat deze laat werken.

heb gehoord dat het een groene kabel moet zijn,maar dat werkt ook niet.

en waar loopt deze heen?

misschien dat ik beter een nieuwe kabel kan trekken,alle tips zijn welkom.

heb al vanalles geprobeerd maar tevergeefs.toerenteller zelf is Ok!het betreft een Golf 2 1800 16V KR.

Bedankt,

stefan84

Geplaatst door stefan84 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zekeringkast checken op inwateren, hierin is hij doorgelust. Veel voorkomend probleem doordat de doorvoerrubbers tussen schutbord en de kabelboom richting motorruimte verteerd raken.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

ja klopt

zekeringkast is al vervangen maar probleem niet verholpen

vandaar de vraag,welke kleur kabel en hoe zelf te trekken ?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

zie postvak in

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stefan, als jij hier een fake mailadres opgeeft kun je lang in je postvak kijken, maar dan komt er niets........

Als je geen zin hebt om je prive mailadres prijs te geven op deze site, maak dan een gratis hotmailaccount aan.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

HARRY

Ja dat lijkt me logisch zo,

Ik krijg wel alle mails hoor,en dit bestaande is ook geen FAKE adres!!weet ook niet wat er mis is met outlook,maar ben van provider overgestapt en heb wel nog het email adres van de oude provider omdat die andere geen email adres konden verstrekken..vandaar die fouten wat jullie zien/krijgen!

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

aha, dan heb je hem zeker 2x gehad, ik kreeg idd een foutmelding, dat het mailadres niet bestaat....

stefan84 (0), 18 jaar geleden

heb hem idd 2 keer gekregen.

vandaag is er een probleem bij gekomen,

als ik bv het licht aan zet,en de blazer op stand 2 dan kan ik niet meer zoveel toeren maken!ik schat zo'n 3000,hoger kom ik niet!wel als ik de kap openmaak en dan gas geef!dan lijkt er niks aan de hand te zijn.maar zodra ik ga rijden merk ik het wel,

bij rustig overschakelen is er niks aan de hand,ook niet in de 4e versnelling bij 50km/h.als ik dan het gas in trap als hij moet trekken lijkt er niks aan de hand te zijn!alleen bij hogere toerentallen!zet ik overigens het licht en de blazer uit,dan word het probleem duidelijk iets minder!!

het lijkt wel of hij dan teveel stroom wegneemt!andere dynamo is overigens al gewisseld maar zonder resultaat!accu is goed!

als hij dan pruttelt lijkt het net of hij maar op 3 cilinders loopt,hou ik gewoon vol gas,dan ploft hij af en toe ook eens door de uitlaat!

iemand nuttige suggesties voor dit rare euvel ?

nogmaals is alles welkom.

bedankt.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

aha, massa kabel van accu volgen, en alle aansluitingen schoonmaken. Tevens de + doorlussing op de startmotor schoonmaken. Ook de pluskabel (rood) die aan de accuklem zit schoonmaken.

Tussen zekeringkast en pedalenset zit tegen het schutbord het beruchte massakroontje. (kluwe bruin draad) Deze demonteren, goed schoonmaken, een nieuwe dikkere parker er in. Verrotte stekers vervangen en als alles weer werkt er vasiline op spuiten.

Dan heb je kans dat de toerenteller het ook weer doet. (kabel hiervan is rood met zwarte streep)

stefan84 (0), 18 jaar geleden

@:Harry

massakabel allemaal logehaald,opgeschuurd en enkele draden opnieuw getrokken indien ze slecht waren.+ en - pool op accu gecontroleerd en schoongemaakt.net zoals de startmotor en - Blokje ( aarde-punt) bij zekeringkast.geen verrotte kabels of aansluitingen gevonden verder maar probleem blijft zich voordoen.net zoals de toerenteller die nog niet werkt!

kan het niet aan de halgever liggen die dit probleem veroorzaakt?zo ja,is deze zo door te meten zonder scoop?vind het alleen raar dat als ik veel stroom aanzet,het probleem erger word.heb ook al andere bougies en kabels gemonteerd en een nieuwe verdeelkap!

komt de rode draad met zwarte streep uit de motorkabelboom?en gaat via de zekeringkast in een groene draad over naar de tellerunit ?of zit ik dan verkeerd ?

Bedankt,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.