Volkswagen Golf: slaat af na starten

Bouwjaar: 1995

Ik heb in onderhoud een golf 3 TDI uit 95 1Z motor die vaak na de eerste paar keer starten afslaat ( net alsof wegrijblokering er nog opstaat ) heb al een keer de sleutels opnieuw ingeleerd maar zonder succes . Na een paar keer starten slaat hij zonder al te veel problemen aan .
Wat zou dit kunnen zijn ?

bij voorbaat dank

bjorn

bjorn80

Geplaatst door bjorn80 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Guido Priemus (0) PRO, 17 jaar geleden

Uitgelezen?

peterh8902 (5) PRO, 17 jaar geleden

lucht in brandstofsysteem?
kijk of er geen leidingen of slangetjes lekken.

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk dat dit wel in de wegrijblokkering zit.
Hebben ze n.l. in 1996 verbeterd met vergulde stekkers.
Maar dan moet je inderdaad eerst uitlezen.
Als de storing motorregelapp. geblokkeerd wordt uitgelezen moet regelapp. wegrijblokkering en leesspoel worden vervangen

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

relais 109??? (gebruik de zoekfunctie voor 20 topics met info)

Toledo GT (0), 17 jaar geleden

Dag Bjorn,

heb dit ook us meegemaakt....was toen een Golf 2.0-16v....probleem zat hem inderdaad in de startonderbreking.Heb de sleutel losgemaakt en chippie wat erin zit verwijderd en deze onder de stuurkolom tegen de ontvanger van de startonderbreking neerGEPLAKT...dit om te checken of het probleem zou aanhouden of niet...niet dus. Heb je de keuze om de unit te vervangen of evt.een chippie uit een reservesleutel te proberen...je kunt hem ook laten zitten, neergeplakt dan wel te verstaan, heb je alleen geen startonderbreking meer.Dan is het nog oppassen dat je niet de andere sleutel [reserve]gaat gebruiken, moet dan eerts het chippie uit verwijderd worden

Groeten,

Hans

geerling (0) PRO, 17 jaar geleden

Dag Bjorn,
Heb zelf ook een golf 3 tdi (1z motor) Deze had het zelfde probleem, het leek of hij in de zon gestaan had, dat het dan erger werd.
Heb de stekkers ingespoten van de opnemerring bij het contactslot die naar het "kastje"toe loopt rechts onder het stuur onder het dashbord.
Het is wel lastig bijkomen maar daarna heeft het probleem zicht niet meer voorgedaan (het is nu een jaar later).
Succes .
Groetjes wessel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.